Suvikõrvitsa carpaccio. Imelihtne ja imemaitsev

Esileht / Määramata / Suvikõrvitsa carpaccio. Imelihtne ja imemaitsev

Suvikõrvitsa ajastu on saabunud. Toon ise, kui oma kõrvitsamäele lähen, iga kord kaasa paar parajat jurakat. Nüüd tuleb ainult fantaasial lennata lasta, mida kogu selle suvikõrvitsaga ette võtta.
Õiteilu võib ju ka nautida, kuid praktiline perenaine naksab ära isasõied (need, mis on peene varre otsas ilma pojata), paneb need pannile ja sööb lihtsalt ära. Näiteks anšoovise ja mozzarellaga täidetult. Minu üks ammune lemmik!
Suvikõrvitsa vili annab aga hulganiselt võimalusi nii soolaste kui magusate toitude valmistamiseks. Täna sai jäädud siiski soolasele lainele ning tehtud suvikõrvitsa carpaccio ja suvikõrvitsasai.

Suvikõrvitsasaia olen ka enne teinud ja siis tüümiani ja kitsejuustuga, nii et teadsin väga hästi, kuivõrd mahlaseks muudab riivitud ja nõrutatud suvikõrvits ühe pärmitaina küpsetise. Tänane tõeline üllataja oli aga suvikõrvitsast valmistatud carpaccio. Nii õrn ja hõrk kerge suutäis või eelroog. Täiesti suve nägu ja kindlasti saab sagedaseks külaliseks meie laual ka edaspidi. Suurem osa suvikõrvitsaid on alles kasvamas ja hetkel see õnnis aeg, kus jagub korraga nii vilju kui õisi carpacciole puistamiseks ja päikesekollase värviträpsu lisamiseks.

Carpaccio valmistamiseks läheb vaja (koguseid on väga keeruline täpselt kirja panna, nii et siinkohal tuleb igaühel oma vaistu usaldada):
suvikõrvistast kas kartulikoorimisnoaga tõmmatud või terava noaga lõigatud paberõhukesi viile
head kvaliteetset oliiviõli
veidi värsket münti
mõned suvikõrvitsaõied
parmesani juustu
sidrunimahla
soolahelbeid
röstitud kõrvitsaseemneid
värskelt jahvatatud musta pipart
Laota suvikõrvitsaviilud taldrikule, sega paar tilka sidrunimahla oliiviõliga. Piserda suvikõrvitsale soolahelbeid ning oliiviõli-sidruni segu. Puista peale veidi hakitud münti ja peenteks ribadeks hakitud suvikõrvitsaõisi. Tõmba kartulikoorimisnoaga parmesanist mõned ribad, puista peale kõrvitsaseemned ning jahvata must pipart.
Lase taldrikutäiel umbes 15 minutit seista, et maitsed seguneksid. Naudi külma valge veiniga. Nii lihtne ja maitseb nii dekadentlikult hästi!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.