Šokolaadi-toorjuustu kook espresso, koorelikööri ja hapu pohlakattega

Esileht / Määramata / Šokolaadi-toorjuustu kook espresso, koorelikööri ja hapu pohlakattega
See šokolaadine ja toorjuustune rikkalik kook sobib hästi pidulauale. Kuna šokolaadile ja kohvile pakub siin seltsi pohlakaste, siis võib sellist külluslikku kooki pakkuda ka Eesti Vabariigi sünnipäeval. Pohl ju meie rahvuslik aare, mis sobitub rikkaliku šokolaadi- ja tugeva espresso kohvi maitsega imehästi. 

Kook
moodustub kolmest kihist, küpsistest põhi, toorjuustune šokolaadine vahekiht ja
hapuka pohlakattega viimistletud pealispind.

1 pakk Kalevi kakaoküpsiseid
50 g võid
250 g tumedat 70%-lise kakaosisaldusega šokolaadi
400 g toorjuustu
2 dl suhkrut
3 sl naturaalset kakaopulbrit
4 suuremat muna
0,5 dl koorelikööri
0,4 dl hästi kanget kvaliteetset espresso kohvi (nt KAFO valikust Lavazza ubadest, mis on meie pere lemmikud)
150 g pohlamoosi (nt Felixi pohlamoos)



Purusta köögikombainis kakaoküpsised. Sulata või. Sega või
ja küpsisepuru ning vajuta 24-26 cm läbimõõduga lahtikäikva koogivormi põhjale.
Küpseta 180 kraadi juures ca 5 minutit. Jahuta.
Haki šokolaad väikesteks tükkideks ning sulata veevannil.
Sega omavahel toorjuust, suhkur, kakaopulber kuni ühtlase massi moodustumiseni.
Sega ükshaaval sisse munad, lisa sulatatud šokolaad ning kohv ja liköör. Kalla
eelküpsetatud põhjale ning küpseta 150-170 kraadi juures ca 1 tund. Jahuta
täielikult (vähemalt paar tundi kuni üleöö).
Katte jaoks määri pohlakaste ühtlase kihina jahtunud
koogile. Lase koogil külmas korralikult taheneda.

Tõmba koogi ääred vormi serva küljest lahti ning libista suurema noa või spaatli abil kook koogialusele.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.