Mõned kooslused, millest ei väsi. Salat suitsulõhe, kartuli ja munaga

Esileht / Määramata / Mõned kooslused, millest ei väsi. Salat suitsulõhe, kartuli ja munaga

Klassikaline kooslus, mis toimib aastanumbrist ja kuuseisust sõltumata. Mahlane kuumsuitsulõhe koos keedetud muna ja krõbeda koorikuga praekartuliga – see on kooslus, mille puhul võid selle mõneks ajaks küll unustada ja siis uuest avastades imestada, et küll kõlab ikka hästi kokku. Tegemist sooja salatiga, mille valmistamiseks ei ole vaja liiga pikaks ajaks kööki sulguda. Salat valmib mõne kiire minuti jooksul.

400 keedetud ja kooritud kartuleid
4 muna, poolpehmeks keedetuna
300 g kuumsuitsulõhet
Salatirohelist
Punast sibulat
Rohelist sibulat
Soola ja pipart
Sinepikaste:
1 sl sinepit
1 sl vedelat mett
3 sl sidrunimahla
10 sl oliiviõli
Kastme tegemiseks sega omavahel mesi, sinep ja sidrunimahl. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Lisa pidevalt segades õli ning sega kõik ühtlaseks.
Salati jaoks tõsta taldrikule roheline salatipadi. Tükelda suitsulõhe ja koori ning tükelda ka keedetud munad (võiksid olla soojad). Koori sibul ning lõika poolratasteks.
Kuumuta pannil õli ning prae kuumas õlis katrulisektorid krõbedaks. Tõsta kartul salatipadjale, sinna peale tõsta lõhetükid, munasektorid, sibularattad ja kõige peale puista hakitud rohelist sibulat. Kalla kõik salatikastmega üle, viimistle soola ja pipraga ning serveeri kohe.

Retsept ilmus 2014. aasta märtsikuises ajakirjas Oma Maitse
Paleoretsepti puhul asenda kartul näiteks ahjupastinaagiga või aurutatud lillkapsa või brokkoliga

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.