Metsamustikate hooaeg on taas käes ja kuigi praegu võib värskeid kultuurmustikaid poest leida aastaringselt, on metsast korjatud marjadel ikka see kõige õigem maitse. Lisaks sellele on mustikad ühed võimsamad tervisetoetajad, olles pungil vitamiinidest ja mineraalainetest. Mustikad toetavad meie seedimist, aitavad korras hoida silmade tervist ja toimivad antioksüdantidena, pidurdades kehas vananemisprotsesse. Mustikad aitavad korras hoida ka meie ainevahetust ning sisaldavad palju kiudaineid. Mustikate heade omaduste loetlemisega võiks veel pikalt jätkata ja selge on see, et praegusel mustikahooajal tuleks mustikaid süüa niipalju kui võimalik. Üheks mooduseks on valmistada mustika-banaani puder, kuhu lisatud veel toorkakaod ja maca pulbrit ning millele peale sätitud krõbedat müslit ja värskeid marju. Tegelikult on see kausitäis pigem paks smuuti, mida tuleks süüa lusikaga, kuna klaasist või pudelist on teda pisut keeruline kätte saada. Miks mitte oma pudrumaailma veidi teistlaadse kausitäiega rikastada, eriti kui tegemist on tervist toetava ja väga maitsva mõnusa hommikusöögiga.

Mustikapudrule lisatud maca pulber on maca juurest valmistatud pulber, millel on väga kõrge toiteväärtus ning mis pakub meie organismile ja
seedimisele olulisi kiudaineid, C-, B2-, B1- ja B6-vitamiine ning
mineraalidest näiteks kaltsiumi, kaaliumi, tsinki, vaske ja mangaani.
Kaalium aitab kaasa närvisüsteemi normaalsele talitlusele ja kaltsium
aitab kaasa normaalsele energiavahetusele.

Pudrule lisatud toorkakao ja tavalise kakao
vahe on see, et toorkakaod ei ole tootmisprotsessi käigus kuumutatud üle
40 kraadi. Tänu sellele on säilinud selles mitmed vitamiinid ja
olulised ained, mis on kuumale tundlikud. Kakao on hea mineraalide
allikas, sisaldades kaaliumi, fosfori, rauda ja kaltsiumi. Samuti
sisaldab toorkakao kasulikku valku, mis aitab hoida luid tugevana ja
kaasa lihasmassi kasvule. Kuna toorkakaol on kõrge magneesiumisisaldus,
siis aitab see korraldada organismis valgu omastamist, tagades sellega
lihaste taastumise.
Mustika-banaani puder maca pulbri ja toorkakaoga
150 g mustikaid
1 hästi küps banaan
soovi korral veidi mett
Pealepuistamiseks:
3 sl krõbedat müslit
Värskeid mustikaid, vaarikaid vm marju
Kooritud kanepiseemneid
Tookakao tuumi
Töötle purustajas või blenderis mustikad koos tükeldatud banaani, maca pulbri ja toorkakaoga ühtlaseks. Kui armastad magusamat maitset, lisa ka veidi mett. Kalla mustikasegu kaussi ning puista peale krõbedat müslit, toorkakao tuumi, kooritud kanepiseemneid ning värskeid marju. Serveeri kohe. 



Postits sündis koostöös Boost Yourself tervisetoodetega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.