Kes pannkooke ei armastaks. Pühapäevahommikud ilma pannkookideta on poolikud ja kindlasti ei pea pannkooke ka ainult pühapäeval tegema. Need, mahlased ja kohevad õunapannkoogid on nii mõnusaks suutäieks, et sobivad väga hästi ka igasse päeva. Eriti nüüd, kui kodumaised õunad ootavad erinevaid ideid, kuidas neid toiduks kasutada. Sellised õunapannkoogid on nii mahlane ja mõnus suutäis, et hommikusöögist taldrikule alles jäänud pankoogid söödi lihtsalt möödaminnes ära ilma igasuguse moosi ja lisandita. Vahustatud munavalge annab kookidele mõnusa kohevuse, õun aga hapukasmagusa mahlakuse.

Jogurtina kasutasin siin retseptis Männiku Piimalambatalu jogurtit, mis sai ühtlasi Parim Talutoit 2018 tiitli ja mis on paks, rammus ja hästi puhta koorese maitsega jogurt. Kui seda aga käepärast ei ole (mis on suhteliselt tõenäoline, kuna poest seda lambapiimajogurtit paraku ei õnnestu saada), siis sobib hästi ka paksem Kreeka jogurt. Moosi asemel kasutasin Piesta Kuusikaru õunastroopi, mis on hapukasmagus intensiivse õunamaitsega väga mõnus kaste. Minu üks lemmikuid avastusi viimasel aastal. Kel huvi aga lambapiimatooteid katsetada, võib otse taluga ühendust võtta. Luureandmetele tuginedes on võimalik neid tooteid ka laupäeva hommikuti Viimsi taluturult leida.Kohevad õunapannkoogid jogurti ja speltajahuga
Kogus: 4-le
4 muna, valge ja kollane eraldatud
2 sl rafineerimata roosuhkrut
3 dl speltajahu
3 keskmise suurusega õuna, koorituna ja riivituna
2 dl paksemat jogurit (mina kasutasin piimalammaste jogurtit, sobib ka Kreeka jogurt)
näpuotsaga soola
1 tl kaneeli
1/2 tl kardemoni
Tuhksuhkrut viimistlemiseks
õli praadimiseks
Vahusta kausis munakollased koos suhkruga. Lisa jahu (soovitavalt sõelutuna), riivitud õunad, jogurt, sool, kaneel ja kardemon. Sega kõik läbi. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega taina hulka segu alt üles tõstes. Ära liiga aktiivselt sega, muidu langeb munavalgevaht alla. Kui tainas tundub liiga vedel, lisa veidi jahu ja kui liiga paks. lisa veidi jogurtit. Tainas peaks olema selline paksemapoolne ja mitte laiali valguv. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning tõsta pannile supilusikatäie kaupa tainast. Vajuta lusikatäis veidi lamedamaks ja prae mõlemalt poolt kuldseks. Serveerides puista peale tuhksuhkrut ja paku juurde kas õunastroopi või muud meelepärast moosi. Kõige paremini sobib hapukasmagus kaste või moos. Pannkoogid on parimad soojalt, aga väga mõnusad ka jahtunult.

Postitus sündis koostöös talunikke ja väiketootjaid ühendava Ehtne Talutoit kaubamärgiga, mida rahastatakse turuarendustoetuse abil. 
Männiku Piimalambatalu toimetamistest kirjutasin pikemalt SIIN.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.