Hing ihkab kevadvärve ja kevadist kergust. Tummised kõhtutäitvad road ei tundu enam liialt ahvatlevad. Ja seda mitte ainult paastuajast tulenevalt, vaid keha tundub olevat end kevadisemale lainele sättinud.
Üks kerge ja igati kevadine magusroog on mango-tapiokipuding. Vedelikus paisuvate tapiokiterade abil saab hästi lihtsa vaevaga valmistada troopilise pudingi, millel lisaks mõnusale maitsele veel kelmikalt teraline struktuur. Tapiokiterad ise on ilma olulise maitseta, seega annab neid maitsestada vastavalt valitud lisanditele. Siin desserdis aitavad kookospiim, mangopüree ja laimimahl maitsekombinatsiooni äratuntavalt troopilisse valemisse sättida. Lisaks veel mangost tulenev päikesekollane värvus, mis muudab magusroa kelmikalt kevadkollaseks.

Tapiokipärleid leiab juba päris hästi ja mitte ainult peenematest vürtspoodidest, vaid ka näiteks Selverist eksootiliste toitude letilt. Tapiokk on lahtiseletatult maniokijuurest valmistatud teraline tärkis, mis aitab magustoite paksendada. Hästi levinud on tapiokk just Kagu-Aasia riikides ja köökides. 

Mango-tapiokipuding
Kogus: 2-le


50 g tapiokipärleid
5 dl vett
50 ml kookospiima
1 dl mangopüreed
3-4 sl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
Laimimahla
Kookoslaaste serveerimiseks
Soovi korral kääbusapelsine, füüsalit vm kaunistamiseks

Kuumuta kastrulis vesi ja keeda tapiokipärleid umbes 10 minutit. Kurna sõelal ja loputa külma vee all. Sega kookospiim mangopüree, suhkru ja laimimahlaga. Sega sinna sisse tapiokipärlid ja aseta jäta mõneks ajaks paisuma segu aeg-ajalt segades. Tõsta magustoidupokaalidesse, kaunista kookoslaastude ja muu meelepärasega. Hoia serveerimiseni jahedas.

Retsept valmis koostöös DanSukkeriga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.