Soojad ahjuleivad on lihtne argine roog, mis maitseb
mõnusalt nii hommikul kui ka õhtul. Ahjuleibadel kokku sulanud ürdine juustu ja kodujuustukate annab tulemuseks mõnusa küllusliku võileivakatte. Mahlasust aitab lisada küpsenud tomativiil.
Parimad on
sellised leivad loomulikult otse ahjust võetuna ja soojana, aga ka jahtudes on
need maitsvaks ja toitvaks vahepalaks.
Meie peres on need leivad aukohal juba aastaid olnud ja sageli on need leivad just nädalavahetuse toiduks, kuna neil hommikutel on aega ahju soojendada ja võileibu küpsetada. Kiirel argihommikul oleks selline toimetamine pisut liialt ajamahukas.
Soojad ahjuleivad juustu-kodujuustu ja tomatikattega
Valmistamisaeg:
25 minutit
25 minutit
Kogus:
4-le
4-le
8 viilu rukkileiba
150 g Džiugase 12 kuud laagerdunud juustu,
riivituna
riivituna
200 g kodujuustu
2 sl hapukoort
2-3 sl majoneesi
½-1 tl kuivatatud ürte või hakitud värskeid
ürte
ürte
Tomativiile
oliiviõli
Soola ja pipart
Sega omavahel kodujuust ja riivitud juust
koos hapukoore ja majoneesiga. Lisa kas hakitud värsked või kuivatatud ürdid ning
maitsesta segu soola ja pipraga. Sega kõik läbi ja määri siis ühtlase kihina
leibadele. Tõsta igale leivale viil tomatit. Küpseta 200 kraadi juures ca 15-20
minutit, kuni kate on parajalt kuldpruun ja juust sulanud. Serveerimisel võid niristada
peale veel oliiviõli.
koos hapukoore ja majoneesiga. Lisa kas hakitud värsked või kuivatatud ürdid ning
maitsesta segu soola ja pipraga. Sega kõik läbi ja määri siis ühtlase kihina
leibadele. Tõsta igale leivale viil tomatit. Küpseta 200 kraadi juures ca 15-20
minutit, kuni kate on parajalt kuldpruun ja juust sulanud. Serveerimisel võid niristada
peale veel oliiviõli.
Vasta