Rabarberihooajal tasub seda meie kevade särtsakashaput
roosat kaunitari võimalikult palju nautida. On just rabarber ju see, mis oma erksa
happega suudab nii koogid kui magusroad tõeliselt mõnusaks elamuseks muuta.
Rabarberile sobib hästi ingverit lisaks sättida 
– õhetamapanevat teravust lisav ingver aitab rabarberist parimad
omadused välja tuua. Siin kihilises magustoidus on rabarberi-ingverikihile vahele
sätitud vahustatav kaerakoor, mis on oma kreemisuses väga maitsev täiendus hapukale
rabarberile.
Kihiline magustoit rabarberi-ingverikompoti ja kaerakreemivahuga
Kogus: 4-le
Ca 16 Savoiardi küpsist
4 dl vahustatavat kaerakoort (otsi vegantoitude osakonnast)
2 sl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
1 tl DanSukkeri vanillisuhkrut
2 suuremat muna
Rabarberi-ingveri
kompott:
5-6 rabarberivart, tükeldatuna
Pöidlasuurune jupp ingverit, hakituna
1-1,5 dl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
1 dl valget veini
Valmista esmalt rabarberi-ingveri kompott. Selleks kalla
kastrulisse tükeldatud rabarber ja ingver. Lisa valge vein ja suhkur. Sega kõik
läbi ja kuumuta keemiseni. Keeda mõned minutid aeg-ajalt segades, kuni rabarber
hakkab pehmenema. Tõsta pliidilt ja jahuta.
Kaeravahu jaoks vahusta ühes kausis kaerakoor kohevaks
vahuks. Teises kausis vahusta munavalged ja kolmandas kausis munakollased koos
suhkru ja vanillisuhkruga helekollaseks vahuks. Ühenda kõik vahud omavahel vaikselt
segades kokku. Väldi liialt tugevat segamist, et munavalgevaht ära ei vajuks.
Lao parajaks murtud küpsised pokaali. Säti sinna peale
rabarberikompotti ja sinna säti kaerakoort. Korda sama järjekorda veel, aga
jäta veidi rabarberkompotti veel magustoidule peale sättimiseks. Lase enne
serveerimist veel paar tundi maitsestuda ja küpsistel pehmeneda. Serveeri jahedalt.

Retsept valmis koostöös DanSukkeriga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.