Juustuvaagen erinevate lisanditega on seltskondlike koosviibimiste puhul üks lihtsamaid lahendusi, kuidas laud maitsvalt katta ilma, et peaks köögis midagi valmis meisterdama või ahju sisse lülitama. Hea on juustuvaagna juures see, et igaüks saab selle endale sobivate lisanditega meelepäraseks sättida – kellele meeldivad erinevad moosid, mis juustude soolakat maitset mõnusalt tasakaalu aitavad sättida, kes eelistab viinamarju ja teisi puuvilju, kes näkileibasid või küpsiseid, kes hoopis oliive või vahemerelisi päikesekuivatatud tomateid. Igaüks leiab oma lemmikud kooslused.

Nagu arvata võibki, on juustuvaagna üheks võtmekomponendiks juust. Väga maitsvad ja ka kõige nõudlikumale juustugurmaanile sobivad juustud leiab Džiugase kaubamärgi alt. Valikus on erineva laagerdusastmega juuste ja valida võib aastase laagerdusega juustust alates kuni kolm aastat laagerdunud juustudeni välja. Vahele jääb siis veel poolteist ja kaks aastat laagerdunud juustude valik. Hästi põnev on neid juustusid omavahel võrrelda järjest läbi proovides, kuidas maitsesügavus areneb ja täidlus süveneb. Džiugase juustude puhul tasub neid näppude vahel murendada, mitte lõigata. Nii murdub juust vastavalt oma laagerdamise käigus tekkinud kihistumistele ja tükkide struktuur jääb palju mõnusam.

Kui aga juustuvaagna juurde tagasi tulla, siis ühe küllusliku juustuvaagna jaoks varu endale esmalt erineva laagerdusastmega Džiugase juuste. Säti sinna juurde erinevaid näki- ja krõbeleibu või ka küpsiseid. Puuviljadest sobivad hästi erinevat värvi viinamarjad, pirniviilud, kääbusapelsinid ja füüsalid.
Moosidest säti juurde näiteks muraka- ja vaarikamoosi. Hästi sobivad ka viigimarja- või apelsinimoosid.
Pisut sättimist ja VOILA! suurepärane juustuvaagen ongi valmis.

Postitus sündis koostöös Džiugas juustudega. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.