Õunahooaeg on täies hoos. Uputab nii puu otsas ja puu all ja on õunapirukad-koogid pea kohustuslikud.Nüüd on paras aeg kraamida välja kõik aja jooksul kokku kogutud õunakookide retseptid. Eks ole meil kõigil kokaraamatute vahele korjatud erinevaid lehekesi, kus siis kirjas kas „Juta õunakook“ või „Krista vanaema õunapirukas“. Kõik hääd ja uhked omal moel! See õunakook sai aga hoopis teisendatud ühest rabarberipirukast, mis algselt oli valmistatud nisujahuga ja mille retsept pärines samamoodi ühest raamatu vahele pistetud käsikirjalisest paberilehele kirja pandud jäädvustusest. Tulemus oli igati katsetamist väärt ja lisaks mõnusale maitsele on tulemuseks ka igati tervislikumaks tuunitud kook, mis sobib ka neile, kes ei soovi või ei saa gluteeniga kookidega maiustada.
õunad. Sulata pannil või ja lisa siis pannile suhkur, kaneel, sidrunimahl ja
soovi korral ka liköör. Sega läbi, lisa ka tükeldatud õunad ja kuumuta täidist
vaiksel kuumusel ca 5 minutit. Kalla
siis segu koos vedelikuga võiga määritud vormi põhjale ja laota ühtlaselt
laiali.
siis hapukoor ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega läbi ja lisa lõpuks
sulatatud või. Kalla tainas eelnevalt vormi sätitud õunatükkidele ja laota
laiali.
tainas on kuldne. Tõsta ahjust välja, jahuta veidi. Tõmba noaga koogi servad
külgedelt lahti ja kummuta kook siis koogialusele. Juurde paku kas
vanillikastet või -jäätist.
Vasta