Tõenäoliselt satuba ka seda postitust lugema keegi, kelle jaoks piimaga köögiviljasupp kujutab endast lapsepõlvest pärit traumat. See on vist enim vastakaid suhtumisi tekitav roog. Kes armastab, see jäägitult ja kirglikult. Kes ei armasta, see on leppimatu ja põhimõttekindel sellest, et piima sees noored värsked köögiviljad ei ole mitte mingil moel maitsev ja meeldiv kooslus. Mina esindan kindlasti seda esimest poolt ehk siis mulle on kogu elu väga-väga meeldinud piimaga köögiviljasupp. Samas olen sedasama kooslust hakanud ka pisut tuunima ning avastaud mitu vahvat ja väga maitsvat asendust vastakaid emotsioone tekitavale piimale. Kui ma nüüd aus olen, siis tegelikult ei ole ma ka suur piimasõber ja eelistan pigem piima teisendusi jogurti, keefiri, juustu, kohupiima või muul moel.

Üheks võimaluseks piim siin supis asendada on kookospiima kasutamine. Kes vähegi armastab kookospiima ja pisut aasiapärast maitsenüanssi, see võib proovida, kuivõrd mõnusad on suvemagusad köögiviljad kookospiima sees. Teine ja ka siintoodud lahendus on asendada piim hoopis puljongiga ning lõpuks lihtsalt kuuma puljongi sisse sulatatud juust lasta ära sulada. Selline supp on tõeliselt mõnus oma juustuse ja kreemise leemega. Ja ei mingit ohtu, et piimanahk võiks tekkida. Seega kõik need, kelle jaoks oli piimasupp õudne just pinnale tekkiva piimanaha tõttu, võivad kergendatult hingata ning äkki sellele supile ka teise võimaluse anda. Kui öelda juustuleemes valminud köögiljad, siis kõlab see ju väga ahvatlevalt. Igal juhul tasub seda kindlasti proovida.

Minu supis said porgand koos porruga kergelt õli ja või segus läbi kuumutatud. See väike lisaliigutus annab supile mõnusalt võise ja täidlase maitse. Lisaks sellele on porgandis sisalduvad karotenoidid rasvlahustavad ning rasvaines läbi kuumutades tagad, et su keha kõik kasulikud ained ikka kätte saaks. Köögiviljadest on supi sees porgand, porru, kartul ja noored magusad herned. Supileeme eest vastutas aga Maggi Bio puljong, kus siia supi sisse sobivasse valikusse jäävad nii köögivilja-, ürtide- kui ka kanamaitseline puljong. Igaüks võib oma valiku teha vastavalt kellegi eelistustele. Lõppviimistluse annab aga sulatatud juust, mida võid kasutada kas naturaalsed või ka erinevate maitsetega mängida.

Suvine köögiviljasupp sulatatud juustuga

Valmistusaeg 20 minutes
Portsjonit 4 portsjonit

Koostisosad

  • 3 porgandit koorituna ja tükeldatuna
  • väike jupp porrut tükeldatuna
  • 4 noort kartulit koorituna ja tükeldatuna
  • 200 g rohelisi herneid
  • veidi õli
  • 30 g võid
  • 7-8 dl Maggi puljongit
  • 200 g sulatatud juustu
  • soola ja pipart
  • värsket tilli
  • näpuotsaga suhkrut

Valmistamine

  • Pese hoolikalt kartulid ja porgandid. Vajadusel koori. Tükelda. Pudista herned kaunade seest välja. Sulata keskmisel kuumusel poti põhjas või ning õli ning hauta porru ja porgand või-õli segu sees läbi. Lisa vesi ja puljongikuubikud, lase keema tõusta ning lisa ka kartul ja herned. Keeda vaiksel tulel paar minutit, lisa siis sulatatud juust. Keeda korra läbi kuni kartul on pehme. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Serveerimisel lisa värsket hakitud tilli.


Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.