Veidi apokalüptilistel aegadel on kindlad vaid mõned olulised asjad. Esmalt see, et kõht läheb ikka tühjaks ja süüa tahame me ikka. Teisalt võib aga kindel olla selle peale, et kevad läheneb vääramatu jõuga. Need kaks asja kokku pannes tuleb võrrandi lahendiks see, et kevade saabudes ihkab keha kergemat ja värskemat toitu.

Kausitoit sobib selliseks puhuks hästi, kuna sinna saab kokku kombineerida täpselt neid koostisosi, mille järgi hetkel isutab. Siin toodud kooslus on vaid üks võimalikest variantidest ja vastavalt oma isudele või siis kapis leiduvale kraamile võib kausitäie täpselt omanäoliseks disainida.

Siin kausitoidus aukohal trooniv Oskari rebitud kanaliha on rasvavaene ja valgurikas valmiskujul kasutatav toit, millele võib kausitäit kombineerides lisada kinoad, kevadiselt rohelist sparglit, suhkruherneid, rohelisi ube ja edamame ube. Kirsiks tordil säti kausitäiele lisaks muna. Kastmeks võid tarvitada rebitud kanalihaga kaasas olevat suitsust BBQ kastet või kombineerida kausitäit hoopis värskusest pakatava ning viiruseid peletava karulaugupestoga. Kui soovid, võid kausitäie enne sööma hakkamist koos kastmega läbi segada, aga mõnus on näksida seda ka  nii, et iga kahvlitäie kombineerid erinevatest koostisosadest. Igal juhul on garanteeritud see, et peale selle kirkavärvilise kausitäie ära söömist nurrub kõht rahulolevalt ja tervisele on ka pikk pai tehtud.

Kevadiselt kerge kausitäis rebitud kana, kinoa ja köögiviljadega

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 200 g Oskar Lihatööstuse rebitud kanaliha
  • 2 dl kinoad keedetuna
  • 200 g sparglivarsi tükeldatuna
  • 100 g suhkruherneid
  • 100 g rohelisi ube
  • 100 g edamame ube müüakse sügavkülmutatuna
  • 4 redist viilutatuna
  • 1 muna keedetuna
  • Salatirohelist
  • Oliiviõli ja sidrunimahla
  • Soola ja pipart
  • Pestot või muud meelepärast kastet

Valmistamine

  • Keeda kinoad 15 minutit soolaga maitsestatud vees. Keeda muna vastavalt sellele, kui vedela või kõva munakollasega varianti soovid. Blanšeeri köögiviljad. Selleks kuumuta kastrulis soolaga maitsestatud vesi keemiseni ja pane sinna esmalt keema rohelised oad. Keeda paar minutit ja lisa siis suhkruherned, edamame oad ja spargel. Keeda 3-4 minutit ja jahuta siis kiirelt külma vee all. Sega salatiroheline ja köögiviljad oliiviõli, sidrunimahla ja näpuotsatäie soolaga. Tõsta kaussi salatiroheline, kinoa, köögiviljad ja rebitud kanaliha. Tõsta kaussi ka poolitatud keedetud muna. Viimistle soola ja pipraga ja paku juurde meelepärast kastet.

Postitus sündis koostöös Oskar Lihatööstusega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.