Juustune, singitükkidest täpiline ja koorest külluslik pirukas ei jäta kedagi külmaks. Juba ahjus küpsedes hakkab majas levima sulanud juustu ja suitsusingi koosmõjul tekkiv lausa vastupandamatu aroom. Tomat aitab pirukale täiendavalt mahlasust lisada, värvikirevast lõppviimistlusest rääkimata. Selline pirukas sobib hästi pidulauale, külaliste vastuvõtuks või lihtsalt siis, kui hing midagi head ihkab. Kui vähegi võimalik, kasuta erivärvilisi tomateid. Lõpptulemus jääb nii ilus värvikirev
Juustune singipirukas tomatiga
Portsjonit 8
Koostisosad
Pirukapõhi
- 100 g külma võid
- 2.5 dl jahu
- 1-2 sl külma vett
- 0,5 tl soola
Juustu-singitäidis
- 4 muna
- 3-4 dl 35% rõõska koort
- 200 g riivitud juustu
- 200 g Maks ja Mooritsa fileesinki tükeldatuna
- Suur peotäis tüümiani hakituna (sobib ka till, pune vm ürt)
- Soola ja musta pipart
- 2 tomatit viiludena
Valmistamine
- Pirukapõhja jaoks töötle või, jahu ja sool ühtlaseks puruks. Lisa veidi külma vett kuni moodustub ühtlane tainas. Vormi tainapall ja keera see majapidamiskile sisse. Tõsta külmikusse vähemalt tunniks ajaks. Rulli tainas jahusel pinnal õhukeseks ja tõsta pirukavormi nii, et tainas kataks põhja ja küljed. Võid tainapallist ka viilud lõigata ja need siis vormi põhjale ja külgedele laotada. Vahekohad silu näppude abil ühtlaseks.
- Täidise jaoks seda muna ja koor. Sega juurde riivitud juust, singikuubikud ja tüümian. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla segu pirukapõhjale. Laota peale tomativiilud. Maitsesta need soola ja pipraga. Tõsta pirukas ahju 180-200 kraadi juurde umbkaudu 45 minutiks või seni, kuni piruka pealispind on pruunistunud ning sisu kalgendunud.
Postitus sündis koostöös Maks & Mooritsaga.
Vasta