Pastatoite armastavad vist kõik ja eriti muidugi lapsed. Ei ole ka meie pere erandiks ja see päev, kui kantakse lauale pastaroog, on pidupäev. Erandiks ei ole ka tomatikastmes tortellinid ning see taldrikutäis sai tühjaks loetud minutite jooksul.
Täpsustava infona võib lisada, et tortellinid on väikesed täidetud pastatooted, mida müüakse valdavalt värskena ja neid tasub otsida külmletist. Tavaliselt on nad kõrvuti värske pastaga. Tortellinid on väiksemad kui ravioolid ja seepärast just mõnusad sellise paksema supi või vedelama pastakastme sees hautatuna. Selle roa puhul ei ole torellinisid eraldi vaja keeta, piisab sellest, kui need visata lihtsalt minutiks-paariks tomatikastme sisse.
Tomatikastme valmistamisel kasutasin klassikalisi maitseköögivilju – küüslauk, sibul, seller ja porgand – ning ürdise maitse eest hoolitses Maggi BIO ürdipuljongikuubik. Samamoodi võid kasutada Maggi BIO köögivilja- või kanapuljongit. Soovi korral võib tomatikastme enne tortellinide lisamist ka saumikseriga ühtlaseks töödelda, kui tükilist kastet ei armasta. Vahel töötab see nipp hästi siis, kui lapsed kipuvad pirtsutama. Kastme paksuse võib igaüks enda eelistuste kohaselt paika sättida lisatava puljongi kogusega. Võib teha tomatise leemega tortellini-supi või siis paksema tomatikastme. Pildil olev toit on selline kahe vahepealne, aga pigem lusikaga söödav toit, kus osa tomatikastmest saab hiljem saiaga taldrikult kokku riisuda.
Maitseküllases tomatikastmes tortellinid
Koostisosad
- 250 g tortellinisid nt singitäidisega
- 1 sibul hakituna
- 2 küüslauguküünt hakituna
- 1-2 sellerivart hakituna
- 1 porgand hakituna
- 1 tl jahvatatud paprika pulbrit
- 2 sl tomatipastat
- 400 g purustatud tomatit või tomatipüreed
- 1 Maggi BIO ürdi- või köögivilja puljongikuubik + 5 dl vett
- Veidi suhkrut
- Soola ja pipart
- Serveerimiseks värsket basiilikut
- Oliiviõli
Valmistamine
- Kuumuta pannil õli ning hauta keskmisel kuumusel hakitud sibulat, küüslauku, sellerit ja porgandit kümmekond minutit. Lisa pannile paprikapulber ja kuumuta läbi. Lisa ka tomatipasta, purustatud tomat, kuumas vees lahustatud puljong, sega läbi ja lase kõik keema tõusta. Alanda kuumust ja lase kastmel podiseda kümmekond minutit. Maitsesta soola, pipra ja tibakese suhkruga, et maitsed paika saaksid. Kalla siis kastme sisse tortellinid, sega läbi ning keeda neid tomatikastmes paar minutit vastavalt pakendi juhistele. Serveerides puista peale värsket basiilikut. Serveeri kohe.
Postitus sündis koostöös Maggiga.
Vasta