Novembri lõpp on käes ja kaamos vajub järjest enam peale. Kell kaks on juba valgus õhtune ja hommikul ootan veel tükk aega peale lapse kooli saatmist, et välja valgeks läheks. Ei ole see pime aeg minu lemmik. Energiatase kipub ka olema kui mitte just miinuses, siis täpselt nii nigel, et kõik kohustused teen ära pelgalt tahtejõule tuginedes.
Sellisel hallil ajal oleks tore, kui vähemalt toit aitaks elusse veidi värvi tuua. Vahemereline läätsesalat köögiviljade ja fetajuustuga on just selline, mis halli päeva korraks värviliseks muudab ja boonuseks on see, et toitainete küllus on ka seda salatit süües kindlustatud.
Tegelikult on see salat üsna selline vabakäeline ja lähtuda võib külmkapi sisust ning ise siis parajasti seal leiduvaid koostisosi kombineerida. Läätsesalati puhul võiks muidugi läätsed kohustuslikud olla, lisaks võiks salatis olla kas fetajuustu või kitsejuustu, mis aitavad sellele kooslusele toekust lisada. Ja no minu jaoks peab salatis kindlasti ka ohtralt granaatõunaseemneid olema. Need rubiinpunased pärlid aitavad iga roa säravaks muuta ja hetkel on granaatõunad poes ka heas küpsuses. Leia ainult aega puhastada.
Vahemereline salat läätsede ja fetajuustuga
Koostisosad
- 2 dl läätsesid
- 1 punane paprika tükeldatuna
- 1 punane sibul hakituna
- 200 g tomatit tükeldatuna
- 200 g kurki tükeldatuna
- 100 g beebispinatit
- 200 g fetajuustu väiksemaks pudistatuna
- Poole granaatõuna seemned
- Värskeid ürte peterselli, münti, rohelist sibulat
Salatikaste:
- 4 sl oliiviõli
- 2 sl veiniäädikat
- 1 tl vedelat mett
- 2 küüslauguküünt hakituna või purustatuna
- soola ja pipart
Valmistamine
- Keeda läätsed vastavalt pakendi juhisele soolaga maitsestatud vees. Kurna ja jahuta.
- Sega kokku salatikastme ained.
- Sega kausis läätsed, paprika, sibul, tomat, kurk ja beebispinat. Lisa ka värskeid hakitud ürte ja granaatõunaseemneid. Kalla peale salatikaste ja sega kausitäis läbi. Tõsta serveerimisalusele või taldrikutesse ja pudista peale fetajuust või kitsejuust.
Vasta