Kes vähegi mereannisõber, see on suure tõenäosega ka mahedamaitselise kaheksajala lummuses. Sageli kardetakse kaheksajalga ise valmistada, kuna tooraine on üle keskmise kallis ja paljud on kindlasti kuulnud jutte kummisest kaheksajalast. Nüüd on see risk maandatud, sest Nuchari kaubamärgi all on võimalik osta eelküpsetatuna. Sellist eelküpsetatud kaheksajalga võib edasi kas grillida, pannil küpsetada või siis kasutada lihtsalt tükeldatuna kaheksajala ja kartuli salatis, mis on minu üheks suureks lemmikuks.
See kaheksajalasalat on ühest küljest hästi lihtne ja samas selline, mille puhul on vist õige kasutada sõna maitsetäiuslik. Erinevad tekstuurid ja maitsed sobituvad imehästi kokku. Vähemalt on minu jaoks see salat üheks selliseks, mille puhul ei tahaks ei midagi lisada ega ära võtta. Või siiski, tegelikult sobib siia kooslusesse hästi ka kergelt pannilt oliiviõli seest läbi käinud tükeldatud spargel või siis hoopis hapukas kapparimari. Või tükeldatud kirsstomatid.
Kartulina võiks siin salatis kasutada kas väikeseid gurmeekartuleid või siis suve saabudes loomulikult noori õrna ihuga väikeseid koorega keedetud kartuleid. Noorte kartulitega lihtalt imehea!
Kaheksajalasalat kartuli ja selleriga
Koostisosad
- 1 pakk ehk 180 g Nuchari eelküpsetatud kaheksajalga tükeldatuna
- 400 g keedetud kartuleid võimalisel kasuta väikseid või noori kartuleid, tükeldatuna
- 2-3 vart sellerit tükeldatuna
Salatikaste
- 3-4 sl oliiviõli
- 2 sl sidrunimahla
- Hakitud värsket peterselli
- Veidi suhkrut soovi korral
- Soola ja pipart
Valmistamine
- Tõsta tükeldatud kartul, kaheksajalg ja seller kaussi. Sega kausis sidrunimahl tibakese suhkru, soola ja pipraga ning lisa siis pidevalt segades oliiviõli. Sega kastet nii, et moodustuks emulsioon ehk kaste pakseneks. Lisa ka hakitud petesell ja kalla siis kaste kartulile-kaheksajalale. Sega läbi ja kontrolli maitseid. Serveeri toasoojana.
Postitus sündis koostöös Deline gurmeetoodetega.
Vasta