Mahlane ja maitseküllane suitsukanapirukas kaunistab nii pidulauda kui sobib ka pühapäevalõunaks või kohvikõrvaseks. Samamoodi sobib suitsukana ja sinihallitusjuustuga pirukas ka lihavõttelauda kaunistama. Selle piruka maitsekombinatsioonid sobituvad omavahel veatult. Paprika ja porru annavad pirukale kergust ja köögiviljade mahlasust, suitsukana kergelt suitsust ja toekat nüanssi ning krooniks on kreemine ja parajalt pikantne Bavaria Blu sinihallitusjuust, mis küpsedes pirukatäidise sisse sulab. Bavaria Blu sinihallitusjuust on hästi kreemise olemisega ja mitte liialt intensiivse maitsega sinihallitusjuust, millega saab maitselisa anda nii pirukatele, kastmetele, pastale, suppidele kui ka salatitele. Proovi seda pirukat ja suure tõenäosusega leiad endale ühe uue lemmiku.

Pirukat sobib süüa nii soojana kui ka jahtunult. Soojalt lahti lõigates arvesta lihtsalt sellega, et alguses on pirukatäidis üsna pehme. Samas on soojalt pirukas eriti mahlane. Jahtudes see taheneb ja on lihtsam sirge servaga tükke lõigata.

Suitsukana-sinihallitusjuustu pirukas

Aeg kokku 1 hour 10 minutes
Portsjonit 6

Koostisosad

Pirukapõhi

  • 100 g võid
  • 2,5 dl spelta- või nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • Vajadusel veidi vett

Sinihallitusjuustu-suitsukanatäidis:

  • 1 väiksem punane paprika tükeldatuna
  • 1 porru valge osa tükeldatuna
  • 250 g suitsukana tükeldatuna
  • 120 g Bavaria Blu sinihallitusjuustu väiksemaks rebituna
  • 2 dl 35%-list koort
  • 3 muna
  • Õli praadimiseks
  • Soola ja pipart
  • Värsket tüümiani

Valmistamine

  • Tõsta tükeldatud külm või koos jahu ja soolaga kaussi ja töötle näppude vahel ühtlaseks puruks. Lisa veidi vett ja sõtku, kuni moodustub tainapall. Võid taina ka köögikombainis teha. Veerata tainapall, keera kilesse ja tõsta 30 minutiks külmikusse.
  • Täidise jaoks kuumuta pannil veidi õli ja kuumuta porrut koos paprikaga mõned minutid. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kõrvale.
  • Laota tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 22-24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Eelküpseta 180 kraadi juures 7-10 minutit.
  • Tõsta eelküpsetatud pirukapõhjale paprika ja porru. Lisa tükeldatud suitsukana ja laota sinna peale väiksemaks pudistatud sihinallitusjuust.
  • Klopi munad lahti, lisa koor, tükeldatud värske tüümiani ja maitsesta soola ja pipraga. Kalla segu vormi. Tõsta eelkuumutatud ahju 180 kraadi juurde ca 45-50 minutiks või seniks kuni täidis on kuldpruun ja tahenenud.

Postitus sündis koostöös Bavaria Blu juustudega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.