Maitsev, värviküllane ja rikkalik kausitäis pakub nii silmailu kui hoolitseb ka mitmekülgse ja täisväärtusliku toitumise eest. Kausitäis sisaldab rikkalikult toitaineid, kiudaineid ja ka erinevaid värvilisi köögivilju. Hästi mõnus, maitsev ja kõhtu täitev kausitäis, kus kastme roll kanda Gourmet Clubi klassikalisel hummusel.

Gourmet Club hummuste maitseküllasesse perekonda on lisandunud klassikaline hummus, mis on kreemine ja hästi mõnusalt paigas maitsestusega. Sobib hästi nii salatisse, võileivale, vrapi sisse või muudesse toitudesse. Mina kombineerisin hummust ühe mu teise lemmikuga ehk ahjus röstitud lillkapsaga. Väga mõnus kausitäis, mida võib teha täistaimsena, aga kuhu sobitub hästi ka keedetud muna.

Vahemereline kauss hummuse ja röstitud lillkapsaga

Küpsetusaeg 20 minutes
Portsjonit 3

Koostisosad

 • 1 purk Gourmet Club klassikalist hummust
 • 1 lillkapsapea õisikuteks eraldatud
 • Oliiviõli
 • Suitsutatud paprika pulbrit
 • 4 keedetud muna
 • 200 g keedetud kinoad
 • 200 g punast kapsast õhukeste viiludena
 • 200 g edamame ube
 • 200 g kirsstomateid tükeldatuna
 • Idusid
 • Salatirohelist
 • Sidrunimahla
 • Soola ja pipart

Valmistamine

 • Alusta esmalt lillkapsa valmistamisest. Selleks laota õisikuteks eraldatud lillkapsas ahjuplaadile laiali. Piserda lillkapas õliga ja lisa ka suitsutatud paprika pulbrit, soola ja pipart. Sega käte vahel lillkapsas läbi ja tõsta ahju 200 kraadi juurde umbes 20-30 minutiks, kuni lillkapsas on kuldne. Vahepeal võid pannitäit segada, et lillkapsas ühtlaselt küpseks. Tõsta ahjust ja jahuta.
 • Samal ajal kui lillkapas ahjus küpseb, keeda kinoa soolaga maitsestatud vees. Keeda ka muna, jahuta veidi ja koori.
 • Rebi salatiroheline väiksemateks tükkideks ja sega oliiviõli ning soola ja sidrunimahlaga. Jaota kaussidesse. Jaota kausside vahel ka lillkapsas, keedetud kinoa, punane kapsas, edamame oad ja kirsstomatid. Jaota hummus kaussidesse ja lisa siis poolitatud keedumuna. Viimistle kausitäis idudega, piserda oliiviõliga ja puista peale väike näputäis suitsutatud paprika pulbrit.

Postitus sündis koostöös Gourmet Clubiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.