Käes on see imeline aeg, kui kõik viljad on valmis ja maitsed need kõige õigemad ja aasta parimad. Otse põllult potti, suvemagusalt ja päikeseküpselt. Kuidas seda mitte nautida ja neid maitseid võiks nüüd ilma igasuguse mõõdu- ja häbitundeta oma maitsenäsadessse talletada. Et see säilitatud viljadega verevaene talvine aeg taas üle elada.
Minu üheks suvelemmikuks on saanud küüslaugu ja tomatiga aedoad. Parimad just pisut üleküpsenud tomatiga, oma peenralt korjatud pune või tüümianiga ja suviselt maitsevärske mahlase küüslauguga. Lihtsad koostisosad oma õige maitsega vajavad vähe.
Aedoad tomati ja küüslauguga
Portsjonit 2
Koostisosad
- 300-400 g aedube puhastatuna
- 2 sl oliiviõli
- 2-3 küüslauguküünt hakituna
- 1 hästi küps tomat või paar peotäit kirsstomateid hakituna
- Soola ja pipart
- Hakitud värsket punet tüümiani, tilli vm ürte
- Vajadusel veidi suhkrut
Valmistamine
- Puhasta oad ja lõika pooleks või kolmeks. Keeda soolaga maitsestatud vees umbes 7 minutit. Kurna ja jahuta külma vee all.
- Kuumuta pannil oliiviõli ning prae kergelt õlis küüslauku. Ära pruunista. Lisa siis pannile tomat ja kuumuta ka mõne minuti jooksul läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa pannile ka oad ning kuumuta läbi. Kontrolli maitseid, kui vaja lisa näpuotsaga suhkruga. Serveerides puista peale värskeid ürte. Serveeri kas soojalt või toasoojalt.
- Juurde sobib pakkuda siis Viči täistaimseid pulki, mis on esmalt väärtuslikuks taimse valgu allikaks ja teisalt lihtsalt….väga maitsvad.
Naudime suve ja suvemaitseid seni, kuni neid veel jagub!
Vasta