/prindi retsept/
Vene köögi pidupirukas kulebjaaka on tõeliselt rikkalik ja kaunistus igale lauale. Kulebjaaka oma täidisega sobib väga hästi täiesti iseseisvaks toiduks. Täidist võib teha ka nii, et kõik koostisained tükkideks lõigata, ja omavahel segada, kuid minu lemmik on just selline erinevate kihtidega pirukas ning kindlasti lisan täidisele ka toorjuustu, mis annab eriti mõnusa kreemise maitse.
Tainast nokitsetud kaunistused muudavad kulebjaaka tõeliseks piduroaks |
Tainas:
300 gr jahu
200 gr võid
150-200 gr kuivemapoolset kohupiima (NB! Kui on väga vedel kohupiim, siis pane vähem, muidu läheb tainas liiga vedelaks)
1/2 tl soola
1 munakollane
Sega toasoe või ülejäänud taigna komponentidega ühtlase palli moodustumiseni. Aseta tainas külma vähemalt tunniks.
Täidis:
300 gr – 400 gr lõhefileed
2 hakitud sibulat
2 dl keedetud pikateralist riisi
2 keedumuna
150 gr toorjuustu (toasooja, väga hästi sobivad maitsestatud toorjuustud nt maitserohelise või mädarõikaga)
Soola
Tilli
Õli
võid
Retsept ilmus Oma Maitse 2011. aasta jaanuarinumbris
Vasta