Rabarber, kohupiim ja kevadpühad käivad ikka kokku. Võimatu on mitte armastada kevade esimestest erkroosadest hapukatest vartest valmistatud mahlast kohupiima-purukooki, seepärast tasub seda kohe terve plaaditäis teha. Nii võib kindel olla, et kooki jagub ka neile, kes soovivad lisapala.
Siin koogis on üllatajaks kookoshelbed, mis sobituvad hapuka rabarberiga üllatavalt hästi. Rabarberit lisa koogile kohe mõnuga ja võid julgelt retseptis toodud kogust suurendada.
Mahlane kohupiima purukook rabarberi ja kookoshelvestega
Portsjonit 12
Koostisosad
Tainas
- 4 dl jahu sobib nii nisujahu kui ka speltajahu
- 200 g võid
- 1 dl rafineerimata roosuhkrut
- Näpuotsaga soola
- 2 dl kookoshelbeid
Kohupiimatäidis
- 5 muna valge ja kollane eraldatud
- 1,5-2 dl rafineerimata roosuhkrut kui kasutad magusat kohupiima, siis vähenda suhkru kogust
- 1 tl vanillisuhkrut
- 5 x200 g Farmi kohupiima sobib nii lahja, rosinatega kui ka vanilliga
- 3-4 sl Farmi Kreeka jogurtit või hapukoort
- 4-5 vart rabarberit tükeldatuna
Valmistamine
- Tõsta kaussi jahu, tükeldatud külm või, suhkur ja sool ning näpi kõik ühtlaseks puruks. Võid seda ka köögikombaini abil teha. Sega juurde kookoshelbed ja näpi kõik ühtlaseks. Laota ¾ purutainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi põhjale ja suru ühtlaseks. Vormi suurus võiks olla ca 25×35 cm.
- Eralda munakollased munavalgetest. Sega munakollased suhkru, vanillisuhkru, kohupiima ja jogurti või hapukoorega. Vahusta munavalged kohevaks vahuks ja sega kohupiimamassiga. Kalla kohupiimavaht tainapõhjale. Sinna peale laota tükeldatud rabarber. Võid rabarberile veidi suhkrut veel peale puistata. Kata kook ülejäänud tainapuruga ja tõsta eelsoojendatud ahju 180-200 kraadi juurde umbes 45-55 minutiks, kuni kook on pealt kuldne.
Postitus sündis koostöös Farmi Piimatööstusega.
Vasta