See mõnusalt mõrkjasmagus šokolaadikook on meil peres aukohal juba pikalt olnud. Natuke olen seda retsepti aja jooksul kohendanud ja kui alguses lisasin sinna pisut jahu, siis kookos- või mandlijahu, siis nüüdseks olen jahu asemel hakanud kasutama kakaopulbrit, mis selle koogi mõnusalt kokku seob ja lisaks veel šokolaadi ja kohviga sümpaatselt flirtima hakkab.
Valmistamine on sel koogil sümpaatselt lihtne ja ka ahjukuumust vajab ta vaid 15-20 minutit. Koogi puhul ongi õige, kui ta on ahjust võttes seest veel niiske ja mahlane. Liialt keeksiks ja kuivaks ei tasuks seda kooki küpsetada. Lisandiks sobivad hästi kas marjad, marjakaste, hapukas füüsal, aga ka pallike vanillijäätist. Ja loomulikult tassike kohvi.
Kohvimaitseline jahuta šokolaadikook
Koostisosad
- 170 g tumedat šokolaadi
- 130 g võid
- 1 dl suhkrut
- 2 sl jahvatatud kohvi
- 2 sl kakaopulbrit
- 1 tl vanillisuhkrut
- 0,5 tl soola
- 4 muna
- Võid vormi määrimiseks.
Valmistamine
- Haki šokolaad. Sulata tükeldatud või madalal kuumusel ja lisa sinna ka hakitud šokolaad. Lase šokolaadil sulada. Sega ühtlaseks. Lisa suhkur, kohv, kakao, sool ja vanillisuhkur. Sega läbi ja lisa siis ükshaaval munad. Sega iga muna enne tainasse kui järgmise lisad. Kalla tainas võitatud ja küpsetuspaberiga vooderdatud 24-26 cm läbimõõduga vormi. Tõsta eelkuumutatud ahju 170 kraadi juurde 15-20 minutiks. Serveerides lisa marju või füüsalik ja puista peale veidi tuhksuhkrut. Kook peabki jääma seest pisut niiske ja mahlane.
Videot selle koogi valmistamisest saad vaadata SIIT.
Vasta