See mõnus ja lihtne nostalgiamaitseline kook siin ei ole kohe kindlasti liiga tervislike või rannahooaja ootusesse sobivate kookide nimekirjast. Küll aga võib kategooriaks ilma igasuguste liialdusteta nimetada hõrku maitset ja valmistamislihtsust. Lisaks on see kook sümpaatselt universaalne – praegusel rabarberihooajal sobib seda teha rabarberiga, õunahooajal õuntega, marjahooajal marjadega jne. Ehk siis sobib valmistamiseks aastaajast sõltumata. Pildil on selle koogi marjadega valmistatud variant, eilne rabarberikook sai nii kiirelt otsa, et pildistamiseni ei jõudnudki. Üldjoontes näeb kook üsna sarnane välja 🙂
Juubeli tordipulbrist kook on puhas klassika ja siin saavad kokku lapsepõlvest pärit tuttavlikud maitsed. Tõenäoliselt mäletame
kõik neid hõrke kohupiimakooke, mida keerulisel nõuka-ajal sai poest saadaoleva
Juubeli tordipulbrist tehtud. Lihtsad koostisained ja samas mällusööbivalt hõrk
tulemus. Kui koogile lisada hapukat rabarberit, on tulemuseks meeldivalt mahlane
ja mõnusalt hapukas vana kooli purukook.
kõik neid hõrke kohupiimakooke, mida keerulisel nõuka-ajal sai poest saadaoleva
Juubeli tordipulbrist tehtud. Lihtsad koostisained ja samas mällusööbivalt hõrk
tulemus. Kui koogile lisada hapukat rabarberit, on tulemuseks meeldivalt mahlane
ja mõnusalt hapukas vana kooli purukook.
1 pakk Juubeli tordipulbrit
120 g võid, külmana
500 g kohupiima
3-4 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
500 g rabarberit, õunu, marju vm
Sega/haki tordipulber võiga, kuni moodustub ühtlane puru. Seda on
kõige lihtsam teha kas näppude vahel või siis köögikombainis. Sega omavahel
munad, suhkur, vanillisuhkur ja kohupiim. Laota ¾ tordipulbri-või segust
küpsetuspaberiga kaetud vormi põhjale ja suru veidi kinni. Sinna peale kalla
kohupiimasegu. Kohupiimale laota tükeldatud rabarber (marjad, õunad vm) ning kata kõik
kõige lihtsam teha kas näppude vahel või siis köögikombainis. Sega omavahel
munad, suhkur, vanillisuhkur ja kohupiim. Laota ¾ tordipulbri-või segust
küpsetuspaberiga kaetud vormi põhjale ja suru veidi kinni. Sinna peale kalla
kohupiimasegu. Kohupiimale laota tükeldatud rabarber (marjad, õunad vm) ning kata kõik
siis ülejäänud
puruseguga.
puruseguga.
Küpseta 180-200 kraadi juures umbes 45 minutit, kuni kook
on kaunilt kuldpruun.
on kaunilt kuldpruun.
Retsept on pärit minu raamatust “Argiõhtute kokaraamat”
Vasta