Juurikate ja köögiviljade pealetung on igati tervitatav nähtus ja juba mõnda aega on köögiviljad vallutanud ka pagaritoodete riiuli. Umbes aasta tagasi tuli Fazer välja oma uute juurikasaiade sarjaga, mis nüüd sel kevadel on kolme uue toote võrra täiendust saanud. Lisandunud on nimelt juurika täistera palaleivake läätse ja bataadiga, juurika täistera palaleivake kikerherne ja porgandiga ning juurikasai peedi ja pastinaagiga. Kõikidel toodetel üle 1/3 jahust asendanud juurviljadega ning tulemuseks on tervislikumaks ja ka maitsvamaks muudetud mõnusad juurikasaiad.
Katsetsasin nende juurikasaiadega minagi ning tulemuseks oli kolm mõnusat, kergelt kevade poole kaldu kooslust, mis igati maitsvad ja samas mõistliku toitumise üllast ideed välja kanda suudavad.
Kui juba juurikate lainel olla, siis võib porgandi-bataadi-läätsepihvi palaleivale kikerherne ja porgandiga vahele sättida. |
Alati kindla peale minek on avokaado, tuunikala, tomat ja vutimuna. Seekord kikerherne ja porgandi palaleiva vahele sätituna |
Krõbedaks röstitud peedi ja pastinaagiga juurikasaia peale on mõnusaks katteks suitsukanaga Waldorfi salat. |
Palaleibadest valmistasin toekad eineleivad, kus juurviljadele veel täiendust lisamas porgandi-bataadi-läätse pihvid, tomati- ja sibulaviilud ning värsked idud. Igati tervislik kombo, mida saab väikeste lihtsate asendustega soovi korral ka veganitele sobivaks muuta.
Palaleivakeste jaoks tõsta leiva alumisele poolele taimset majoneesi. Sinna peale säti frillice salat, millele aseta porgandi-bataadipihv. Sinna peale tõsta tomativiilud, sibularattad ja idud. Soovi korral lisa ka veidi särtsakat adžikat või serveeri seda palaleibadele lisaks. Tõsta peale leiva pealmine pool. Serveeri kohe.
Teiseks uueks tulijaks on kelmikalt kuldne juurika täistera palaleivake läätsede ja bataadiga. Selles palaleivas on tervelt 34% jahu asendatud juurikatega ning teraviljast on kasutatud 100% kaera, millest omakorda 70% täistera. Tänu sellele on palaleivake hästi kiudaineterikas ja, nagu teada, on kaer südame-veresoonkonna tervisele igati sõbralik valik. Sellele saiale sai seltsi sätitud avokaado, tuunikala, vutimuna ja ahjutomatiga täidis.
Sellele saiale sättisin katteks peale mõnusalt värske ja krõmpsuva Waldorfi salati ja saiad röstisin eelnevalt krõbedaks. Sel moel on tulemuseks mõnus einevõileib.
Postitus sündis koostöös Fazer Eestiga. Lähemalt võid juurikasaiade kohta lugeda SIIT.
Vasta