Puhta ja eheda maitsega praejuust on maitsev niisamutigi,
aga eriti hõrgu koosluse saab siis, kui sinna seltsi sättida veel magusaid
kirsstomateid, mida omakorda maitsestatud tibakese kodumaise õunaäädikaga ja
viimistletud magushapuka õunastroop kastmega. Tulemuseks on imemaitsev suviselt
kirev ja pisut magusa alatooniga salat. Õunastroop on kindlasti avastamist
väärt põnev toode, mis aitab roogadele lisada magushaput ja täidlast nüanssi.
Sobib kasutada sarnaselt balsamico kastmega ja sobitada juustude ning lihaga,
aga ka magustoitude ja küpsetistega. Karmeli külmpressi tudraõli on aga
hea kodumaine asendus sissetoodud
oliiviõlile, olles ühtaegu nii hästi teadlik ja tervisesõbralik valik, kui ka
mõnusat kergelt pähklist maitsenüanssi lisav põneva maitsega õli.
marinaadis praejuustu ja kirsstomatitega salat
läbi. Tõsta saadud segu sisse praejuustu tükid ja ja sega nii, et tükid oleksid
ühtlaselt kastmega kaetud. Kuumuta pannil veidi õli ning prae juustu mõlemalt
poolt kuni see on kuldne. Tõsta juust pannilt. Lisa kirsstomatid õunaäädika-stroopi
marinaadi ja sega läbi. Lisa pannile vajadusel veel veidi õli ning kuumuta siis
kirsstomatid kiirelt läbi. Sega salatiroheline tibakese õliga läbi ja laota
serveerimisvaagnale. Tõsta sinna peale praetud juust ja juustu juurde lisa
läbikuumutatud kirsstomatid. Maitsesta soola, pipra ja värske punega ning
nirista peale veel veidi õunastroopi.
Vasta