Puhta ja eheda maitsega praejuust on maitsev niisamutigi,
aga eriti hõrgu koosluse saab siis, kui sinna seltsi sättida veel magusaid
kirsstomateid, mida omakorda maitsestatud tibakese kodumaise õunaäädikaga ja
viimistletud magushapuka õunastroop kastmega. Tulemuseks on imemaitsev suviselt
kirev ja pisut magusa alatooniga salat. Õunastroop on kindlasti avastamist
väärt põnev toode, mis aitab roogadele lisada magushaput ja täidlast nüanssi.
Sobib kasutada sarnaselt balsamico kastmega ja sobitada juustude ning lihaga,
aga ka magustoitude ja küpsetistega. Karmeli külmpressi tudraõli on aga
hea  kodumaine asendus sissetoodud
oliiviõlile, olles ühtaegu nii hästi teadlik ja tervisesõbralik valik, kui ka
mõnusat kergelt pähklist maitsenüanssi lisav põneva maitsega õli.

Õunastroopi
marinaadis praejuustu ja kirsstomatitega salat  
Kogus: 4-le
2 sl Karmeli tudraõli
2-3 sl Piesta õunaäädikat
200 g Sepa talu praejuustu, parajateks tükkideks lõigatuna
200 g kirsstomateid, poolitatuna
2 sl Piesta õunastroopi
Soola ja pipart
Värsket salatirohelist
Praadimiseks õli
Kalla õli kaussi, lisa õunaäädikas ja õunastroop ning sega
läbi. Tõsta saadud segu sisse praejuustu tükid ja ja sega nii, et tükid oleksid
ühtlaselt kastmega kaetud. Kuumuta pannil veidi õli ning prae juustu mõlemalt
poolt kuni see on kuldne. Tõsta juust pannilt. Lisa kirsstomatid õunaäädika-stroopi
marinaadi ja sega läbi. Lisa pannile vajadusel veel veidi õli ning kuumuta siis
kirsstomatid kiirelt läbi. Sega salatiroheline tibakese õliga läbi ja laota
serveerimisvaagnale. Tõsta sinna peale praetud juust ja juustu juurde lisa
läbikuumutatud kirsstomatid. Maitsesta soola, pipra ja värske punega ning
nirista peale veel veidi õunastroopi. 
  
Retsept sündis koostöös talunikke ja väiketootjaid ühendava Ehtne Talutoit kaubamärgiga, mida rahastatakse turuarendustoetuse abil. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.