See imelihtne ja samas hästi küllusliku maitsekombinatsiooniga suupiste on viimasel ajal meil peres igareedeseks kohustuslikuks suupisteks saanud. Mõnus ampsata enne, kui tõsisema õhtusöögi juurde asuda. Hea lihtne ka valmistada ehk siis valmib pea möödaminnes. Avastasin selle koosluse poolkogemata kui külmkapist vaatasid vastu poolik fetajuust ja padrone piprad, mis on natuke teine teema kui jalapenod. Ehk siis siin sobib kasutada nii padrone pipraid kui ka jalapenosid. Eesti olusid arvestades tuleb lähtuda sellest, mida kätte saab. Padrone pipraid olen saanud Prismadest ja viimati neid otsima minnes leidsin sealt lahtiselt hoopis hästi ilusad läikivad ja pringi ihuga jalapeno piprad. Samamoodi leidsin Stockmannist kollaseid jalapenosid ja nii saigi kokku ilusa kireva suupistelaua.

Jalapeno piprad on küll teravamad kui padroned (mille puhul kehtib pigem Vene ruleti põhimõte ehk mahedama maitsega piparde vahele peidab end mõni korralikult terava olemisega pipar), kuid feta ja rammus peekon aitavad päris tõhusalt teravust taltsutada ja üldmaitse ei jää sugugi liialt hammustav. Seega peaks see olema täiesti jõukohane ka neile, kes liiga teravaid toite pelgavad. 

Idee on aga lihtsamast lihtsam. Pipar tuleks horisontaalselt poolitada nii, et varre juurest jääb pipar lahti lõikamata. Seemned ja seemnekoda väikese noaga välja, fetajuust sisse, pipar jälle kinni ja peekon ümber. Siis ahju ja ongi suupiste valmis.

Fetajuustuga täidetud jalapeno piprad peekoniümbrises
Kogus: 4-le
12 jalapeno pipart
100 g fetajuustu
150 g hästi õhukest toorsuitsupeekonit
Lõika jalapeno piprad terava noaga horisontaaleselt pooleks nii, et varrepoolne osa jääb lõpust lahti lõikamata. Eemalda seemned ja seemnekoda. Suru pipra sisse paras tükk fetajuustu ja suru piprapooled kokku. Rulli ümber peekoniviil. Küpseta 200 kraadi juures ca 15-20 minutit, Serveeri soojalt.

Kui sul aga õnnestub saada padrone pipraid, siis tee kõik täpselt samamoodi ja pane vaim valmis, et mõni amps võib päris kuri olla. Muidu on aga padrone piprad võrreldes jalapenodega üsna mahedad.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.