Hästi lihtsa valmistuskäiguga külluslik toorjuustukook,
mille valmistamisel ei ole vaja isegi ahju sisse lülitada. Kreemist ja mõnusalt
karamellise maitsega Philadelphia Milka toorjuustu aitab täiendada tume
šokolaad, mille toimel kook ka külmas taheneb. Peale võib puistata aga toorkakao
pulbrit, mis annab koogile pisut mõrkjat maitsenüanssi. Soovi korral võib koogi
sügavkülma pista, nii on tulemuseks hoopis jäätisekoogi nime vääriv hõrk maius.


Küpsetamata külluslik šokolaadi-toorjuustukook
Kogus: 8-10-le

Koogipõhi:
150 g Digestive küpsiseid
50 g metspähkleid
1 sl kakaopulbrit
75 g võid, sulatatuna
Toorjuustukiht:
2 dl 35%-list koort, vahustatuna
1 tl vanillisuhkrut
0,5 dl rafineerimata roosuhkrut
3 pakki (3x175g) Philadelphia Milka toorjuustu, toasoojana
200 g tumedat šokolaadi
Kakaopulbrit peale raputamiseks
Purusta põhja jaoks küpsised koos pähklitega. Sega küpsisepuru
sulatatud võiga ja kakaopulbriga. Suru saadud puru 20-22 cm läbimõõduga
küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhjale. Vahusta koor koos
suhkru ja vanillisuhkruga kohevaks vahuks. Sulata šokolaad vesivannil. Sega
toasoe toorjuust ühtlaseks ja sega esmalt sulatatud šokolaadiga ja siis
vahustatud koorega. Kalla saadud segu eelnevalt vormi surutud koogipõhjale.
Puista peale kakaopulbrit ja tõsta kook vähemalt neljaks tunniks külmkappi või
sügavkülma. Kui kasutad sügavkülma, siis tõsta kook umbes pool tundi enne
serveerimist sügavkülmast välja, et ta pisut pehmeneks.
Naudi!

Postitus sündis koostöös Philadelphia toorjuustudega. 

Jäta oma kommentaar Sulge vastus

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.