Kartulisalat on tõeline klassika, mis võib küll vahel mõneks ajaks unustusse vajuda, kuid seda paremini maitseb ta siis, kui ta jälle taas meenub. Midagi igitoimivat on selles kooresesse kastmesse rüütatud keedukartuli maitses. Mõni väike lisakomponent veel seltsi ja…no toimib! Aastanumbrist ja riigikorrast sõltumata.

See kartulisalat, mille retsept siia kirja sai, on täiesti sobilik ka veganitele tänu Gourmet Clubi uuele vegan majoneesile. See on hästi mõnus kreemine ja igati väärikas asendus tavalisele majoneesile. Laualt kadus see kartulisalat kiirelt ka täiesti mitte-veganitest sööjate poolt. Loomulikult võib seda valmistada ka tavalise majoneesiga, kui täistaimne tulemus oluline ei ole. Väga hästi peaks siia sobima ka Gourmet Clubi Dijon sinepiga majonees.

Siin kartulisalatis on üllatusesinejaks krõmpsuv ja värskusest pakatav seller, mis annab maheda ja pehme kartuliga koos nauditava kontrasti. Lisaks sellerile on salatisse sätitud veel punast sibulat ja värsket kurki. Soovi korral võid siia lisada veel oliive, kappareid, seeni, kirsstomateid või muud meelepärast. Kui sul on aga käepärast värsket pestot, siis säti ka seda salatile krooniks. Kokku saab imemaitsva ja täiesti taimse koosluse!

Täistaimne kartulisalat selleri, punase sibula ja värske kurgiga

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 3-4 keskmise suurusega keedetud kartulit koorituna ja tükeldatuna
  • 2 lühikest kurki tükeldatuna
  • 2 vart sellerit tükeldatuna
  • 1 punane sibul õhukeste poolratastena
  • 150-200 g Gourmet Club vegan majoneesi
  • Värskelt hakitud tilli
  • Soola ja pipart
  • Veidi valge veini äädikat sinepit, mädarõigast vm
  • Soovi korral idusid

Valmistamine

  • Tõsta kaussi tükeldatud kartul, kurk, seller ja punane sibul. Kalla peale majonees ja sega läbi. Maitsesta salat soola ja pipraga. Soovi korral võid lisada kastmele ka veidi valge veini äädikat, sinepit või ka mädarõigast või kõiki neid ehk siis säti maitse enda järgi parajaks. Puista peale värsket hakitud tilli ja soovi korral ka idusid.

Postitus sündis koostöös Gourmet Clubiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.