Eks ole meil kõigil aeg-ajalt see paine, et mida jälle kord perele õhtusöögiks teha. Kui tavarepertuaar on taas läbi käidud, oleks hädasti vaja tagataskusse mõnd lihtsat, maitsvat ja toimivat kooslust, mille puhul oleks ka see garanteeritud, et keegi laua äärde istudes nina kirtsu ei kipu tõmbama.

Üheks selliseks järjekordse “mis-ma-täna-süüa-teen” tulekahju kustutamise retseptiks on meie peres tomatine hakklihasupp riisi ja köögiviljadega. Või siis kikerhernestega või ubadega. Põhjuseks on see, et tegemist on käepärastest koostisosadest valmiva lihtsa valmistuskäiguga supiga, mis lisaks ka igati rahakotisõbralik. Lisaks saab supi sees ära kasutada erinevad kappi jäänud köögiviljad ning supi retseptid varieerida vastavalt külmkapi või köögiviljakorvi sisule. Lühidalt, selline andestav ja varieerimist võimaldav supp, mis samas maitseb väga mõnusalt. Paar võtmekomponenti minu jaoks selle supi sees on. Esmalt, mulle meeldib tomatine supp kergelt vürtsikana, seega lisan alati kas pisut värsket tšillit või tšillihelbeid. Mingil kummalisel moel sobitub sinna kooslusesse suurepäraselt ka seller, mida püüan alati ka lisada ning oma lemmikuid vürtse suitsutatud paprika pulbrit ning vürtsköömneid läheb ka alati supi sisse. Ja no muidugi tomatita ka ei saa. Riisi võib vabalt asendada kas kuskussi või kinoaga, hästi sobivad supi sisse oliivid ja vahel hakin sinna ka hapukurki. Erinevad oad ja kikerherned aitavad supile toekust lisada ja kes suur kartulisõber, võib ka seda lisada.

Tomatine hakklihasupp riisi ja köögiviljadega

Aeg kokku 25 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 300 g veisehakkliha
  • 1 sibul hakituna
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • 1 tšillipipar hakituna
  • 1-2 sellerivart õhukeste viiludena
  • 1 paprika tükeldatuna
  • 1 tl jahvatatud paprika pulbrit
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 2 sl tomatipastat
  • 400 g purk purustatud tomatit
  • 1 liiter veise- või kanapuljongit
  • Peotäis riisi
  • Soola ja pipart
  • Veidi suhkrut
  • Hakitud maitseürte serveerimiseks
  • Õli praadimiseks

Valmistamine

  • Kuumuta paksupõhjalise poti põhjas või suuremal pannil õli ning prae siis sibulat mõned minutid. Lisa hakkliha, küüslauk ja tšilli ja prae läbi, kuni hakkliha on värvi muutnud. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa siis potti riivitud seller, paprika, paprikapulber, vürtsköömned ja tomatipasta. Kuumuta läbi ja lisa siis tomatikonserv, puljong ja riis. Lase keema tõusta, alanda kuumust ja keeda vaiksel kuumusel umbes 15 minutit, kuni riis on pehme. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Serveerides puista peale värskeid ürte ja soovi korral paku juurde hapukoort.

Kui tahad supi sisse ube lisada, siis lisa need keetmise lõpu poole ja eelnevalt sõelal nõrutatuna. Samamoodi võib lisada ka kikerherneid.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.