Minu jaoks algab igal aastal kapsa hooaeg siis, kui kevadel taas neoonrohelised noore kapsa pead poodi ilmuvad. Valged tihked mitmekilosed üle talve peetavad kapsad ei ole minu teema. No ei inspireeri! Ja nii kui märkan neid nupsikuid õhulisi kapsapäid, siis lahkun harva poest nii, et mõnd neist kaasa ei haaraks.

Kõige lihtsam on noort kapsast teha lihtsalt võis praetud lohkudena. Minu täielik lemmik ja võin kapsast sel moel lõputult süüa. Väga mõnus näiteks veel adžikaga või hoopis Caesari kastmega kombineeritult. Võis praetud kapsast olen pisut pikemalt heietanud SIIN.

Kui aga võis praetud kapsast vahel korraks isu täis saab (tegelikult ei saagi), siis võib vahelduseks teha lihtsat pannirooga, kus ühel pannil saab valmis podistada tomatise kapsa-hakkliharoa riisiga. Hea lihtne teha ja kõik koostisosad saab ilusti ühel pannil valmis teha.

Panniroog kapsa, tomati, riisi ja veisehakklihaga

Maitsev ja toitev panniroog annab võimaluse toekas õhtu- või lõunasöök kõik ühel pannil valmis podistada. Kapsas, riis ja hakkliha tomatises kastmes on mõnus kooslus, mis maitseb ühtmoodi hästi nii suurtele kui väikestele.
Aeg kokku 45 minutes
Portsjonit 6

Koostisosad

  • 2 dl riisi
  • 1 sibul hakituna
  • 400 g veisehakkliha
  • 1 keskmise suurusega noore kapsa pea tükeldatuna
  • 1 suurem porgand riivituna
  • 400 g purk purustatud tomatit
  • 2-3 sl tomatipastat
  • 2 dl puljongit
  • 1 tl jahvatatud paprika pulbrit
  • 1 tl vürtsköömneid
  • Soola ja pipart
  • Veidi suhkrut
  • Õli praadimiseks
  • Värkseid ürte serveerimiseks

Valmistamine

  • Keeda esmalt riis. Selleks pese riis külma vee all läbi ja pane siis potti riis ja vesi 1:2 vahekorras. Lase keema tõusta, alanda kuumusta ja keeda kaane all 15 minutit. Töötle riis kohevaks ja tõsta kõrvale.
  • Kuumuta suuremal pannil õli ning hauta sibulat mõned minutid. Lisa pannile hakkliha, töötle väiksemaks ja kuumuta, kuni see on värvi muutnud. Lisa samale pannile kapsas ja porgand, kuumuta läbi ning lisa siis ka purustatud tomat, tomatipasta, puljong, paprikapulber ning vürtsköömned. Hauta vaiksel kuumusel 20-30 minutit. Umbes 5 minutit enne lõppu lisa ka riis. Kui pannitäis tundub liiga kuiv, võid veel täiendavalt puljongit või vett lisada. Maitsesta pannitäis soola, pipra ja tibakese suhkruga.
  • Nipp! Võid riisi toorelt pannile lisada koos kapsaga. Sel juhul lisa lihtsalt riisi keetmiseks vajaminev kogus vett pannile ja hauta pannitäit kaane all vaiksel tulle.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.