Vahel võib end hellitada ja midagi tõeliselt head endale lubada. Koorene ja trühvliga maitsestatud pastaroog on tõeline maiuspala kõikidele suurtele ja väikestele pastasõpradele.

Spargel annab pastale kergust ja kevadist värskust, samas kui koorene trühvlimaitseline kaste lisab maitsemeeli hellitavat küllust. Juustuga ei tasu selle roa puhul koonerdada ja seda tasub lisada nii kastme sisse kui ka hiljem pastale peale raputada.

Trühvli maitse annab kastmele trühvli pasta. Lisa seda lihtsalt veidi pastakastmele ja superhõrk kaste ongi valmis

Tegelikult on nii, et trühvlit võiks päris julgelt erinevates toitudes kasutada. Kartuli ja trühvli mõnusast kooslusest kirjutasin SIIN postituses ja tegelikult sobib trühvel väga paljude toitude sisse maitseküllust lisama. Pastaroog trühvliga on puhas klassika ja peaks kõikide pastasõprade maitsemeeli tõeliselt hellitama.

Trühvliga maitsestatud kooreses kastmes pastaroog spargliga

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 400 g penne pastat
  • 5-6 vart sparglit tükeldatuna
  • 2-3 küüslauguküünt hakituna
  • 4 dl 35%-list koort
  • 2-3 sl trühvlipastat
  • Sidrunimahla ja riivitud sidrunikoort
  • 100 g parmesani juustu riivituna
  • Mõned oksad värsket tüümiani
  • Soola ja pipart
  • Oliiviõli

Valmistamine

  • Keeda pastat vastavalt pakendi juhistele soolaga maitsestatud vees. Paar minutit enne pasta keetmisaja lõppu lisa potti ka tükeldatud spargel. Kurna pasta ja spargel sõelal ning tõsta veidi pastakeeduvett kõrvale.
  • Kastme valmistamiseks kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning kuumuta küüslauk kergelt läbi. Ära pruunista. Kalla peale koor ja kuumuta keemiseni. Lisa ka trühvlipasta ja maitsesta kaste sidrunimahla ja -koore ning soola ja pipraga. Pudista kastme sisse värsket tüümiani ja lisa osa riivitud parmesani juustust. Sega läbi, kontrolli maitseid ja lisa siis kastme sisse keedetud pasta ja spargel. Sega läbi. Kui pasta tundub liiga kuiv, sega juurde veidi pastakeeduvett. Serveeri kohe, puista pastale serveerides peale riivitud juustu ja jahvata paar keerdu musta pipart.

Toiduvalmistamisel on kasutatud Itaalia päritolu purki tehtud trühvlipastat või -salsat. Neid leiad suurematest Selveritest, Delice toidupoodidest, Stockmannist ja Kaubamajast.

Postitus sündis koostöös OÜ Delinega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.