Ongi käes advendiaeg ja seoses sellega võiks vahel lauale midagi pisut pidulikumat ja jõulusemat panna. Piparkoogid niikuinii, aga advendi- või jõuluaega sobivate magustoitude valik on oluliselt rohkem valikuvõimalusi pakkuv.

Jogurti panna cotta granaatõunakattega on maitsev ja teeb ühtlasi ka kõhule pai

Iga pidusöök võiks kulmineeruda millegi magusa ja maitsvaga. Sageli läheb mitmekäigulist pidurooga ette valmistades kõige suurem tähelepanu pearoa meisterdamisele ja nii võib sageli juhtuda, et magustoit jääb piisava tähelepanuta. Sellisel puhul on heaks lahenduseks serveerida jogurti panna cottat. Panna cotta saab lihtsa vaevaga juba eelmisel päeval valmis teha ja samas ei pea ka maitses järeleandmisi tegema. Lisaboonuseks on veel see, et kasutades Activia uut jogurtit, teed ka oma kõhule pai ehk siis rikkaliku söömaaja lõpetuseks sobib just selline pisut kergem ja kasulikest bakteritest pungil magustoit.

Puhastest koostisosadest ilma lisaaineteta jogurt on pungil seedesüsteemi toetavatest bakteritest

Activia uus jogurt on suhkruvaba ja koosneb vaid puhastest komponentidest – piimast, piimavalgust ja probiootilistest bakteritest. Tänu sellele, saab jogurtist teha täpselt nii magusa tervisliku magustoidu, kui ise soovid. Kindasti ei tasuks jogurtit kuumutada, sest nii hävivad ka kasulikud bakterid. Panna cotta sobib seetõttu Activia jogurti kasutamiseks hästi, et teda ei tule kuumutada. Maitsesärtsakust võib jogurti panna cottale anda granaatõunamahl ja granaatõunaseemned, mis on mõnusalt magushapud ja teisalt on granaatõun ka tervist toetav supertoit, mida tasuks just talvisel ajal ohtralt süüa.

Jogurti panna cotta granaatõunakattega

Valmistusaeg 15 minutes
Tarretumiseks vajalik aeg 4 hours
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 370 g Activia maitsestamata jogurtit
  • 2 dl 35%-list koort
  • 5 lehte želatiini
  • 2-3 sl suhkrut või vedelat mett
  • 1 tl vanillisuhkrut või poolest vanillikaunast kraabitud seemned

Granaatõunakate:

  • 2 dl granaatõunamahla
  • 2 lehte želatiini
  • Granaatõunaseemneid

Valmistamine

  • Panna cotta valmistamiseks tõsta alustuseks želatiinilehed külma veega likku. Tõsta kõrvale paar supilusikatäit koort ja vahusta siis ülejäänud koor kergeks vahuks koos suhkru või mee ja vanillisuhkruga või vanillikaunast kraabitud seemnetega. Sega Activia jogurt ühlaseks ja sega juurde koorevaht. Kuumuta eelnevalt kõrvale tõstetud koor kastrulis, nõruta želatiinilehed ja lahusta siis kuuma koore sees. Jahuta veidi ja kalla želatiinisegu jogurti-koorevahu sisse. Sega hoolikalt läbi ja kalla siis magustoidupokaalidesse või klaasidesse. Tõsta jahedasse paariks tunniks tahenema.
  • Granaatõunakihi jaoks tõsta esmalt želatiinilehed külma vette mõneks minutiks paisuma. Kuumuta kastrulis granaatõunamahl (ära keeda) ja lahusta siis želatiinilehed mahlas. Sega hoolega läbi, et tükke ei jääks. Jahuta veidi ja kalla siis ettevaatlikult tarretunud jogurti-koorekihile. Puista peale granaatõunaseemneid ja tõsta tarretuma paariks tunniks kuni üle öö. Hoia kuni serveerimiseni jahedas.

Postitus sündis koostöös Activiaga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.