Selle postituse sündimise juures on oluline osa sellel, et üks minu lemmikpoodidest ehk Prisma tähistab oktoobris oma 25. sünnipäeva Eestis. Tunnistan ausalt, et vahel sätin oma sammud Prismasse just seepärast, et mulle väga meeldib Prisma tootevalik, mis eristub kõige rohkem teiste poodide valikust ja, uudishimulik nagu ma olen, mulle meeldib väga uusi tooteid avastada ning katsetada. Teisalt muidugi see, et lisaks laiale ja teissugusele tootevalikule on Prisma toidukorv väga sõbraliku hinnaga. Oma tööga seotult käin palju poes toitu ostmas ja seetõttu on mul päris hea ülevaade toiduainete hindadest ning julgen kinnitada, et Prisma rahakotile liiga ei tee. Tegelikult on neid kolmandaid, neljandaid, viiendaid jne argumente veel lisaks, miks ma ikka ja jälle Prismast läbi kõnnin.

Ka siin pildil ilutseb pearoa kõrval Prisma pagariletist kaasa haaratud värske sai. Sellega on lihtsalt hea hiljem mõnus kaste kokku riisuda 😉

Välja võib tuua nende täiesti suurepärase pagarileti, kus pakutav valik on hoopis teistlaadne ja väga mõnusaid otse sealsamas küpsetatud saia- ja leivatooteid pakkuv. Üheks minu lemmikuks on ka Prisma lahtine salatilett, mis minu hinnangul on lihtsalt parim ja laiem, kui ühelgi teisel sarnast teenust pakkuval ketil. Ka tööstuskaupade valik on Prismas üllatusi pakkuv. Oma tööst lähtuvalt meeldib mulle ikka vahel nõude osakonda sattuda. Soome disain ei vea kunagi alt 😊

Siin on vaid väike osa Masterchefi sarja köögitarvikutest, mis saadaval ainult Prismades. Olles need oma köögis ära proovinud, julgen soovitada. Väga hea hinna ja kvaliteedi suhe!

Uudisena on nõude ja köögiriistade osakonda müüki saabunud Masterchef sari, kus on nii potte, panne, köögimasinaid, noad, lõikelauad kui ka köögitarvikuid. See sari on saadaval ainult Prismades. Minu üllatuseks on nende pakutavad köögiriistad ülihea hinna ja kvaliteedi suhtega. Olles neid katsetanud, siis julgen küll soovitada, et tark nüüd tormab ja kui mõni köögiabilistest sul puudu on või vajab värksendamist, siis siit sarjast leiad tõesti meisterkoka väärilise valiku eriti soodsa hinna eest.

Vabandust, vana küüslaugupress! Uus vihane tegija tuli asemele
Need eri suuruses spaatlid on väga mõnusad köögiabilised, millega saad toimetada nii kausis, potis kui pannil.

Mina saatsin mitu köögitarvikut nüüd pensionile ja kolisin Masterchefi sarja abilised sahtlitesse nende asemele.

Nüüd aga selle retsepti juurde.

Vahel ihkab hing midagi tõeliselt head ja nendeks puhkudeks sobib hästi ühest küljest piinlikult lihtne ja teisalt peaaegu et aristokraatliku mõõtu välja andev kiirelt valmiv koorene panniroog kana, salvei ja seentega.

Selle kooreses salveikastmes kana koostisosadest suurema osa leiad Prismast Kotimaista sarja märgi alt.

Salvei on üks teenimatult vähekasutatud maitseürt, mida lähen alati otsima Prismasse, sest seal on kõige suurem tõenäosus just seda ürti leida, mis siin roas on asendamatu. Selle koorese kanaroa puhul on võluv just tema lihtsate selgete maitsete kooskõla. Ei midagi üle ega midagi puudu. Siidine kaste, mis krõbedaks praetud kanafileele väärika raamistuse annab ja mida toetavad kooreses kastmes küpsenud seenenööbid.

Erineva maitsestusega Kotimaista köögikoored annavad võimaluse katsetamiseks

Selles roas on kasutatud vaid Prismas saadaoleva Kotimaista sarja köögikoort. Selle sarja tooted on kõik laktoosivabad, seega ei pea need, kel laktoosiga probleeme, muret tundma. Valikust leiab mitmeid erineva maitsestusega variante – sibul, pipar või juust. Siia kastmesse võib katsetada kõiki variante ja tulemuseks on iga kord veidi erineva maitsenüansiga panniroog, mis sobib hästi Prisma Eestisse saabumise 25. sünnipäeva tähistamiseks.

Kooreses kastmes kanafilee salvei ja seentega

Aeg kokku 30 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 4 Kotimaista kanafileed
  • Soola ja pipart
  • 2 sl jahu
  • 2 sl Kotimaista rapsiõli
  • 200 g šampinjone

Koorene salveikaste:

  • 1 sl võid
  • 4 küüslauguküünt
  • 2 dl kanapuljongit
  • Peotäis värske salvei lehti
  • 2 dl Kotimaista koort võid kasutada erinevaid maitseid

Valmistamine

  • Suuremad seened tükelda, väiksemad seened võid terveks jätta.
  • Vasarda kanafilee kahe toidukile või küpsetuspaberi lehe vahel õhemaks. Maitsesta soola ja pipraga ja püherda siis jahu sees. Raputa üleliigne jahu maha.
  • Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Tõsta kanafilee pannile ja prae mõlemalt poolt ca 3-4 minutit, kuni need on kuldsed. Tõsta pannilt ära ja kata fooliumiga.
  • Lisa pannile võid, lase sulada ja kraabi pannilt praejäägid kokku. Lisa pannile hakitud küüslauk ning seened ja kuumuta mõni minut. Lisa pannile kanapuljong ja värske hakitud salvei. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ja keeda mõned minutid. Lisa koor ja hauta veel veidi (ca 5 minutit), kuni kaste pakseneb. Kontrolli maitseid ja vajadusel lisa soola ja pipart. Tõsta kana pannile tagasi ja kuumuta kastmes läbi. Serveerides lisa veel värskeid salveilehti.

Postitus sündis koostöös Prismaga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.