Kes kevadel suvikõrvitsaid peenrale kasvama pani, sel on tõenäoliselt jätkuvalt suvikõrvitsaroad ja -hoidised päevakorral. Ei ole erandiks minagi ja unistus sellest, et söön ja korjan kõik suvikõrvitsad ära ennem, kui nad suureks kasvavad, on jäänud reaalsusele jalgu. Piisab vaid päevaks-paariks ära käia, kui juba leiab lehtede alt parajalt suuri jurakaid ja vahel mängib mõni suvikõrvits sinuga nii edukalt peitust, et avastad ta lehe alt alles siis, kui ta kuulub ilmselgelt pisut ülekasvanud isendite kategooriasse. Kokkuvõtvalt: suvikõrvitsatoidud ja -hoidised on jätkuvalt teema ja lisaks tavapärastele purkitehtud suvikõrvitsaretseptidele tegin sel aastal suvikõrvitsast ka vürtsikat Inglise köögist pärit salatit vahva nimega Piccalilli.
Kui otsustad teha seda ainult suvikõrvitsast, siis asenda lillkapsas ühe väiksema suvikõrvitsaga (suvikõrvitsate kogumass võiks olla kokku ca 500 g). Suvikõrvitsa asemel võid kasutada ka kurki.
Vasta