Kevadroheline, kerge ja kreemine – nii võib kirjeldada seda imemaistvat püreesuppi, kus köögiviljadeks spargel ja porru ning mis oma kreemise lõppviimistluse saab kreemjuustust. Loomulikult jäävad kõige hõrgumad kodumaised sparglid, kuna aga nende aeg on üürike, siis vali võimalikult õrnad ja kinnise ülemise otsaga reipalt rohelised sparglid. Porru võid asendada ka šalottsibulaga.
Siin supis on pearollis loomulikult spargel, aga oma kauni etteaste teevad ka kaks kodumaist väga väärt toodet. Siidisuse eest hoolitseb Gourmet Clubi uus kreemjuust, mis on siis esimene Eesti omamaine crème fraîche tüüpi toode. Hästi siidine, kannatab kuumutamist ja väga puhta koorese maitsega. Siia delikaatse maitsega supi sisse sobib imehästi. Supi “keha” ehk puljongi eest hoolitseb aga Food Studio köögiviljapuljong, mis on kokku keedetud vanal traditsioonilisel moel ilma igasuguste maitsevõimendajateta puhastest köögiviljadest. Samuti igati kiiduväärt tootesari, mis suppide ja pajaroogade valmistamise lihtsaks ja mugavaks muudab.
Siidine spargli püreesupp ehk spargli-cappucino
minutit
kooritud, tükeldatuna
sparglitippu kõrvale. Sulata potis või ja hauta porrut keskmisel kuumusel umbes
5 minutit. Ära pruunista. Lisa spargel potti, maitsesta soola ja pipraga ning
kalla peale puljong. Lase keema tõusta ja keeda vaiksel tulel 15-20 minutit.
Samal ajal kui supp keeb, blanšeeri kõrvale tõstetud sparglitipud. Selleks
kuumuta kastrulis soolaga maitsestatud vesi, lisa sinna sparglitipud ning keeda
2-3 minutit. Kurna ja jahuta kiirelt külma vee all. Tõsta kõrvale. Püreesta
supp ühtlaseks. Siidisema tulemuse jaoks võid supi veel läbi sõela kurnata. Sega
juurde kreemjuust. Jaota supp taldrikute vahel ja serveerides lisa igale
portsjonile sparglitippe. Võid supile sättida peale veel vahustatud sooja piima. Nii saad eriti hõrgu lõpptulemuse.
Supi siidisuse eest hoolitseb Gourmet Clubi maitsestamata kreemjuust. |
Supipõhjaks ehk puljongiks sobib hästi Food Studio köögiviljapuljong |
Vasta