Ühepajatoidud on puhas klassika ja samas täiesti aegumatu mõnus talvine mugavustoit, kuhu saab kokku sättida meie talveköögiviljade superstaarid – kapsa, porgandi, kaalika ja kartuli.
Tavapärasele ühepajatoidule saab lisamaitsenüansi anda suitsuribiga. Nii omandab kogu pajatäis mõnusalt suitsuse ja tummise maitse.  Siia ühepajatoidule võib lisada ka muid köögivilju – nii pastinaak, nuikapsas, petersellijuur või ka bataat
sobivad pisut nostalgilist rooga veidi põnevamaks muutma.

Vana kooli ühepajatoit suitsuribiga

4-le
400 g suitsuribi, tükeldatuna (minu lemmikuks on Matsimoka suitsuribi)
1 sibul, hakituna
Pool kapsapead, tükeldatuna
4 porgandit, tükeldatuna
1 suurem kaalikas, tükeldatuna
4-5 kartulit, tükeldatuna
Ca 5 dl puljongit (nt Maggi BIO puljongipulbrist valmistatud)
Soola ja pipart
50 g võid
Õli
Serveerimiseks hakitud rohelist sibulat või tilli

Kalla poti põhja veidi õli ning prae sibulat keskmisel
kuumusel mõned minutid. Lisa tükeldatud porgand ja kuumuta õli sees läbi. Kalla juurde puljong, lisa tükeldatud ribid ja tõsta potti ka kapsas. Kata pott kaanega ja hauta ca 10 minutit. Lisa siis tükeldatud kaalikas ning hauta kaane all 10-15 minutit. Kui kasutad suvist kapsast, siis pole vaja kapsast eelnevalt keeta ja lisa kapsas juba koos kaalikaga. Viimasena lisa tükeldatud kartulid ning hauta veel 15-20 minutit, kuni kartul on pehme. Sega sisse või, maitsesta
soola ja pipraga ning serveerides lisa hakitud rohelist sibulat.

Postitus sündis koostöös Maggiga. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.