Ühepajatoidud on puhas klassika ja samas täiesti aegumatu
mõnus talvine mugavustoit, kuhu saab kokku sättida meie talveköögiviljade
superstaarid – kapsa, porgandi, kaalika ja kartuli. Tavapärasele ühepajatoidule
saab lisamaitsenüansi anda suitsuribiga. Nii omandab kogu pajatäis mõnusalt
suitsuse ja tummise maitse. Siia ühepajatoidule
lisada ka muid köögivilju – nii pastinaak, nuikapsas, petersellijuur või ka bataat
sobivad pisut nostalgilist rooga veidi põnevamaks muutma.
mõnus talvine mugavustoit, kuhu saab kokku sättida meie talveköögiviljade
superstaarid – kapsa, porgandi, kaalika ja kartuli. Tavapärasele ühepajatoidule
saab lisamaitsenüansi anda suitsuribiga. Nii omandab kogu pajatäis mõnusalt
suitsuse ja tummise maitse. Siia ühepajatoidule
lisada ka muid köögivilju – nii pastinaak, nuikapsas, petersellijuur või ka bataat
sobivad pisut nostalgilist rooga veidi põnevamaks muutma.
Vana kooli ühepajatoit suitsuribiga
4-le
400 g suitsuribi, tükeldatuna (minu lemmikuks on Matsimoka suitsuribi)
1 sibul, hakituna
Pool kapsapead, tükeldatuna
4 porgandit, tükeldatuna
1 suurem kaalikas, tükeldatuna
4-5 kartulit, tükeldatuna
Ca 5 dl puljongit (nt Maggi BIO puljongipulbrist valmistatud)
Soola ja pipart
50 g võid
Õli
Serveerimiseks hakitud rohelist sibulat või tilli
Kalla poti põhja veidi õli ning prae sibulat keskmisel
kuumusel mõned minutid. Lisa tükeldatud porgand ja kuumuta õli sees läbi. Kalla
juurde puljong, lisa tükeldatud ribid ja tõsta potti ka kapsas. Kata pott kaanega ja hauta ca 10
minutit. Lisa siis tükeldatud porgand ja kaalikas ning hauta kaane all 10-15
minutit. Kui kasutad suvist kapsast, siis pole vaja kapsast eelnevalt keeta ja
lisa kapsas juba koos porgandi ja kaalikaga. Viimasena lisa tükeldatud kartulid
ning hauta veel 15-20 minutit, kuni kartul on pehme. Sega sisse või, maitsesta
soola ja pipraga ning serveerides lisa hakitud rohelist sibulat.
Vasta