Suur suvi ja eelseisev jaanipäev viitavad üsna selgelt grillihooaja saabumisele ja huugavatele grillahjudele olgu nendeks siis vana hea söegrill või mugavust lubav gaasigrill. Ja tegelikult ei olegi vahet, millisel grillil toitu grillida kui valmistamisele tulevad supermaitsvaid omatehtud marinaadis kümmelnud kanakintsud. Sarnane marinaad sobib tegelikult ka sealiha või, miks mitte, ka kala või köögiviljade marineerimiseks. Iseloomulikuks aasiapärastele marinaadidele saavad siin kokku erinevad maitsenüansid – magus, soolane, terav, hapukas ja umami maitse. Lisatud suhkur aitab grillitud kintsudele mõnusalt karamellise kihi vormistada.
Tulemus oli täpselt selline, et seni kuni pilti tegin, pidin laua ääres ootavatele perepoegadele rahustavalt kinnitama, et kohe-kohe saab valmis. Juba aroomid olid ahvatlevad ning loomulikult sai see kausitäis kohe tühjaks, kui luba kahvel sisse lüüa sain antud. Mina kasutan sageli kana grillides just kondita ja nahata kanakintsusid. Puht isiklikust arvamustest tundub mulle, et see liha tekstuur ja ka maitse jäävad palju nüansirikkamad, kui tavalisel fileel.
Grillitud kanakintsud aasiapärases marinaadis
Koostisosad
- 6 kondita ja nahata kanakintsu
- 4 sl sojakastet
- 2 sl oliiviõli
- 2-3 küüslauku hakituna
- 2 sl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut või suhkrusiirupit
- 2-3 sl sidrunimahla
- 1 tl seesamiõli
- 0,5-1 tl tšillihelbeid või jahvatatud tšillit
- Soola ja pipart
Valmistamine
- Sega marinaadiained ehk sojakaste, oliiviõli, hakitud küüslauk, suhkur, sidrunimahl, seesamiõli ja tšillihelbed. Seda, kuni suhkur on lahustunud. Maitsesta marinaad vajadusel soola ja pipraga ning tõsta siis kanakintsud marinaadi sisse paariks tunniks kuni üle öö. Grilli kuumal grillil mõlemalt poolt kuni liha on läbi küpsenud ja marinaad parajalt karamellistunud. Küpsemise ajal võid liha marinaadiga pintseldada.
Retsept sündis koostöös DanSukkeriga.
Vasta