Kevadel on värskest tärkavast kraamist valmistatud pestod kohustuslikud, et oma pikast talvest kurnatud keha veidi turgutada. Esimesed kevadised tärkajad on pungil vitamiinidest ja nii tasubki muru niitmise asemel hoopis tähelepanelikult vaadata ja söödavad taimed muru seest hoopis välja noppida ning nendest siis üks mõnus pesto teha. Söögiks võib kasutada tavapärast karulauku, aga lisaks sünnivad süüa ka nurmenukulehed, vesihein, naat, võilillelehed, kupatatud nõges (et ei kõrvetaks), laugulised ja veel mitmed meie ümber kasvavad taimed. Kui pesto on valmis, siis naudi seda krõbedaks röstitud leival koos avokaado, heeringa, muna ja sibulaga. Soovi korral võid veel kodujuustu lisada. Tulemuseks on väga maitsev ja tõeliselt turgutav toekas toidukord, mille puhul võid kindel olla, et see toetab ka sinu tervist.

Viči heeringadki on kevade puhul õide löönud ja kevadiselt värvilistest pakenditest leiad küllusliku maitsega mõnusad heeringafileed, mis siia kooslusesse suurepäraselt sobivad.

Võileib muna-heeringa-avokaadosalatiga ja murupestoga

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 2 palaleiba
  • 2 heeringafileed
  • 4 vutimuna
  • Punase sibula rattaid
  • 2 avokaadot

Murupesto:

  • Suur peotäis karulauku naati, nurmenukulehti jm
  • 1,5 dl rapsiõli
  • 70 g riivitud juustu
  • 1-2 küüslauguküünt kui kasutad karulauku, jäta see lisamata
  • 2 sl päevalilleseemneid
  • Soola

Valmistamine

  • Alusta esmalt murupesto valmistamiseks. Selleks tõsta roheline kraam koos riivitud juustu, küüslaugu ja päevalilleseemnetega purustajasse. Kalla peale õli ning lisa ka veidi soola. Töötle pesto ühlaseks, kuid ära liiga püreeks seda töötle. Tulemus peaks jääma mõnusalt tükiline.
  • Keeda vutimune 2 minutit ja 40 sekundit. Kasuta taimerit, nii on kõige kindlam. Jahuta jääkülma vee all. Koori ja poolita.
  • Rösti palaleiba pooled koos rösteris. Tõsta välja ja jahuta veidi. Määri leivapoolikutele pestot. Sinna peale säti viilutatud küps avokaado. Avokaadole tõsta tükeldatud heeringas. Lisa vutimunad ja punase sibula rõngad. Võid oma võileiba kaunimaks muuta veel söödavate kevadiste õitega. Soovi korral paku juurde veel kodujuustu.

Postitus sündis koostöös Vičiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.