Külluslik, magusa alatooniga ja maitseküllane – nii võib
iseloomustada aasiapäraselt mitmekülgse maitsekombinatsiooniga marinaadis
pikutanud ja siis grillil lõppviimistluse saanud seafileed. Võtmerollis on selles marinaadis Hoisin kaste, millele annavad maitselisa riisiäädikas, sojakaste ja
seesamiõli. Seafilee on grillimiseks hästi mugav ja lihtne lahendus ning ei tasu karta, et lõpptulemus liiga kuiv jääks. Vältida tuleks lihtsalt filee üleküpsetamist. 
Grillitud seafilee hoisin marinaadis
6-le
2 seafileed (ca 2×350 g)
Väike jupp ingverit, hästi peeneks hakituna
2 küüslauguküünt, hästi peeneks hakituna
1 sl pruuni suhkrut
3 sl Hoisin kastet
1-2 sl sojakastet
1 sl riisiäädikat
2 tl seesamiõli
Serveerimiseks värskeid ürte
Marinaadi valmistamiseks sega omavahel ingver, küüslauk,
suhkur, Hoisin kaste, sojakaste, riisiäädikas ja seesamiõli. Sega kõik
ühtlaseks. Aseta kelmetest puhastatud fileed kaussi või karpi ning kalla peale
marinaad. Jäta vähemalt paariks tunniks kuni üle öö marinaadi. Vahepeal keera
fileesid marinaadis ümber, et nad ühtlaselt maitsestuksid.
Kuumuta grill. Tõsta fileed marinaadist välja ja kuivata
veidi. Grilli eelkuumutatud grillil igast küljest ca 20 minutit (sõltuvalt
filee paksusest) fileed aeg-ajalt keerates. Võid grillimise ajal fileed veel
marinaadiga täiendavalt pintseldada. Tõsta filee grillilt ära ja lase enne
lahtilõikamist veel umbes 10 minutit seista enne kui liha lahti lõikad.
Serveerides puista peale värskeid ürte. 

Postitus sündis koostöös Maitsemaailmaga. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.