Suur suvi kestab veel ja eelseisval nädalavahetusel tasub taas sooja suveilma nautida ning tubased toimetused mõneks ajaks unustada. Vahel ei ole sellistel päevadel mahti korraliku sooja supi jaoks või aega ega
kohta, et endale üks potitäis ühepajatoitu valmistada. Vahel on aga vaja toekas
eine kaasa haarata, et matkal või metsas üks tõhus kõhutäis ära süüa.
Sellisteks puhkudeks sobib hästi ehtsa rukkileiva vahele sätitud toekas
maasuitsusink, krõbeda koorikuga ja rammus praejuust, seltsiks praemuna, veidi sinepit ning kõrvale mõnusalt mahedamaitseline tatraõie jäätee. Kõlab nagu täiuslik eine, mis? 😋
Tõsiselt toekas võileib maasuitsusingi, krõbeda praejuustu ja rukkileivaga. Seltsiks tatraõie jäätee.
1-le
1 Kaarli talu rukkijahust matkaleib
Rammus viil Rebaseonu maasuitsusinki
1-2 sl Rebaseonu sinepit
Salatirohelist
Õli praadimiseks
Soola ja pipart
Värsket tilli
Tatraõie jäätee:
3 dl vett
Mett maitse järgi
Sidruniviile
Kuumuta pannil veidi õli ning prae keskmisel kuumusel esmalt
praejuustu seni, kuni see on kuldse kooriku saanud. Tõsta pannilt ja löö
pannile muna. Prae, kuni muna on soovitud küpsusastmes. Maitsesta soola ja
pipraga ja tõsta pannilt.
Määri matkaleivale sinepit. Aseta sinna peale salatiroheline
ja sinna peale säti toekas maasuitsusingi viil. Singile tõsta praejuustu ning
sinna peale muna. Puista üle värske hakitud tilliga ja tõsta võileivale teine
pool peale. Juurde paku värsket soolakurki.
Jäätee valmistamiseks lase vesi keema tõusta ja kalla siis
tatraõitele. Lase mõned minutid tõmmata, kurna siis teepuru välja. Jahuta teed
veidi ning maitsesta siis meega ja lisa mõned sidruniviilud. Jahuta täielikult.
Serveerides võid lisada mõned jääkuubikud.

Retsept sündis koostöös talunikke ja väiketootjaid ühendava Ehtne Talutoit kaubamärgiga, mida rahastatakse turuarendustoetuse abil. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.