Ei ole vist kellelgi olemata need päevad, kui õhtu saabudes kõht näljast nurisemas ning alles siis saabub esimene hetk mõtlemaks, mida süüa teha. Vaatamata sellele, et tänu kõhus tekkinud vaakumile hakkab tekkima külmkapi tühjaks söömise tunne, tiksub kusagil mõistuses jätkuvalt korralekutsuv mõte, et lisaks pelgale kõhutäitele võiks see toidukord olla ka täisväärtuslik ja toitaineterikas. Teate ju küll seda süütundest läbi imbunud emotsiooni, kui kõht on täis kiiruga näljaga esimesi ettejuhtuvaid palu kahmates. Üheks päeva (või õhtu) päästjaks võiks olla värvikirev maitsev salat, kus saavad kokku köögiviljad, kinoa ja erinevad seemned. Kõik täisväärtusliku toidu kategooriad on ilusti täidetud. Lisaks sellele võib igaüks salatile meelepärase(d) toekama(d) lisandi(d) juurde sättida.

Selle salati kiirelt valmimise nipiks on konservide kasutamine. Nimelt saatis Globus mulle katsetamiseks mõned põnevad konservid, milledest läks siia salatisse kinoa-, peedikuubikute- ja rohelise herne konserv. Ise lisasin toorest porgandit ja rukolat ning veidi erinevaid seemneid. Salatikaste peale ja voila! mõnus salat või ka salatipõhi on valmis, sest siis sobib hästi lisandiks sättida näiteks kitsejuustu, sinihallitusjuustu, suitsulõhet, kodujuustu, grillkana või muud meelepärast. Ehk siis see salat võib olla ühtaegu nii omaette salat või ka salatipõhi toekamale-toitvamale salatile.



Värviline salat kinoa, peedi, porgandi ja seemnetega
Kogus: 4 le
100 g metsikut rukolat
1 suurem porgand, ribadena
2 dl keedetud kinoad (nt Global Vital kinoad)
2 dl konserveeritud rohelisi miniherneid (nt Globus Kids miniherned)
4 dl keedetud punapeedi kuubikuid (nt Globuse peedikuubikud vaakumis)
Paar peotäit erinevaid seemneid (päevalille-, kõrvitsa- ja seesamiseemneid). Soovi korral röstituna
Vinegrettkaste:
2-3 sl õunaäädikat
1 tl mahedat sinepit
1-2 sl vedelat mett
4 sl oliiviõli
soola ja pipart
Sega esmalt kokku vinegrettkaste. Selleks sega mesi, sinep ja õunaäädikas. Lisa pidevalt segades õli ja sega, kuni kaste on emulgeerunud. Maitsesta soola ja pipraga.
Ribasta porgand. Selleks võid kasutada peent riivi või tõmmata ribastajaga porgandist ribad ja need siis lühemaks tükeldada.
Tõsta kaussi rukola, porgandiribad, keedetud kinoa, rohelised herned ja peedikuubikud. Kalla peale salatikaste ja sega läbi. Lisa seemned, mida võid eelnevalt soovi korral kergelt pannil üle röstida.
Serveeri kohe ja soovi korral lisa ka erinevaid lisandeid: kitsejuustu, lõhet, kodujuustu, kana või muud meelepärast.

NB! Kui soovid osaleda Globuse suures auhinnaloosis, siis leia poest Globuse tooteid, millel on peal kampaania märgistus ning registreeri end SIIN lehel. Nii osaled loosis, kus võid võita 1500 auhinda! Mäng kestab kuni 15. jaanuarini 2019.

Postitus sündis koostöös Globusega

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.