Ahjus küpsetatud kana on üks neid toite, mida minu lapsed ikka aeg-ajalt tellivad. Aja jooksul on välja kujunenud mitu mugavusretsepti, mille puhul on kõigi sööjate heakskiit kindel ja mille valmistamine on nii lihtne ja mugav, et valmistad selle möödaminnes teiste tööde kõrvalt. Üheks selliseks alati toimivaks toiduks on ketšupimarinaadis kanakintsud, millele maitset lisamas veel küüslauk, sojakaste ja laimimahl. Seega on tegemist pisut aasiapärane maitsekooslus, kus magus ja hapu mõnusas tasakaalus kanale maitselisa andmas. Ketšupi puhul võib samuti maitsetega mängida. Siin koosluses kasutasin Maggi Original ketšupit, kes aga tahab särtsakamat ja pisut teravat tulemust, see võib katsetada Maggi Hot või kes armastab leebemaid maitsed, see hoopis Maggi Mild ketšupiga. Õnnestub see lihtne ahjuroog igal juhul.

Kanaliha puhul kasutasin siin toidus nahata ja kondita kanakintse. Selline liha jääb oluliselt mahlasem, kui näiteks kanafilee. Samal moel võib teha ka nahaga kanakitse või siis hoopis kanakoibasid. Viimasel juhul peaks veidi siis lühendama ka küpsemisaega.

Kanakintsuliha saab vormi asetades kergelt rulli keerata. Nii saab vormi ilusti täis laduda parajalt ümaratest portsjoniks hästi sobivateslt kanatükkidest. Küpsemise ajal tekib vormi ka piisavalt praevedelikku, mida saab edukalt kastmena kasutada. Küüslaugune ja ketšupine kaste maitseb hästi nii niisama kasutades, aga ka koore või kookospiimaga segatuna. Viimasel juhul tõsta kalla lihtsalt praeleem vormist kastrulisse kuumuta ja sega siis kas koor või kookospiim sekka. Lisandiks paku juurde kas riisi, köögivilju või ka näiteks riisinuudleid. Üldiselt sobib selline kana pea iga lisandiga.

Kanakintsud küüslauguses ketšupi-soja marinaadis
Kogus: 4-le

8 kanakintsu, nahata ja kondita
seesamiseemneid pealeriputamiseks
värskeid ürte, hakituna
Küüslaugu-ketšupimarinaad:
4 sl Maggi Original ketšupit
4 küüslauguküünt, peeneks hakituna
4-5 sl sojakastet
2-3 sl mett
1 tl Maggi Chicken maitseainesegu
3 sl õli
Sega omavahel ketšup, hakitud küüslauk, sojakaste, mesi, maitseainesegu ja õli. Tõsta kanakintsud marinaadi sisse ja keeruta neid nii, et nad oleksid üleni marinaadiga kaetud. Jäta vähemalt 1-2 tunniks marineerima. Võid kanatükid marinaadi sisse ka eelmisel päeval valmis tõsta.
Aseta kanatükid koos marinaadiga ahjuvormi ja tõsta eelkuumutatud ahju 180 kraadi juurde ca 40  minutiks. Küpsemise vahepeal kasta kanakintse marinaadiga. Kui tahad pruuni pealispinda, võib küpsemise lõpus ahjus sisse lülitada grillrežiimi. Nii saad tulemuseks krõbeda ja kuldse pinnaga kana.
Tõsta ahjust ja puista peale seesamiseemneid ning värskeid hakitud ürte. Siia sobib nii petersell, tüümian, pune kui ka koriander.
Serveeri koos meelepäraste lisanditega.



Postitus sündis koostöös Maggiga. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.