Tean vähe emasid, kellel ei oleks vahel muret laste söömisega ja pahatihti on põhiline mure selles, kuidas lapsi rohkem köögivilju sööma meelitada. Ei ole erandiks ka mina ja kolme lapse kasvatamise kõrvalt olen omandanud terve arsenali nipiga köögiviljatoitudest, tänu millele on võimalik ka pirtsudele lastele erinevaid köögivilju toidu sisse lisada ja vahel ka pisut ära peita.
See bolognese kaste oli samuti üheks selliseks avastuseks, mille toel sõi laps ilusti taldriku tühjaks mind isegi kahtlustamata väikeses suvikõrvitsaafääris. Tomatine kaste suudab riivitud suvikõrvitsale ilusti katet teha nii et visuaalsel vaatlusel on suvikõrvitsat siit kastmest tõesti keeruline tuvastada.
Muidu on aga tegemist ühe sellise valveroaga, kus tänu Maggi valmissegule saab üsna lihtsa vaevaga bolognese kastme valmis teha. Sellise valmistoidu abil on kastme valmistamine jõukohane ka pisut suurematele lastele ehk siis loogika on lihtsalt selles, et pannil tuleb hakkliha pruunistada ja siis pakisisu koos veega peale kallata. Kaane alla vaikselt podisema ja juba mõne minuti pärast on kaste valmis spagettidele kallamiseks. Sellistest toiduvalmistamise poolele teele vastutulevad lahendused sobivad hästi siis, kui näiteks maakodus on vaja kiirelt midagi valmis teha ja ei ole mahti kõiki koostisaineid poest otsima minna. Või siis kuluvad need hästi ära siis, kui pere suuremad lapsed vahepeal ise peavad süüa tegema. Siia juurde olen lastele pakkunud kas siis täisteraspagette või ka tatraspagette, mis on tervise seisukohalt kindlasti parem valik kui valgest jahust spagetid.
Spagetid bolognese kastme ja suvikõrvitsaga
Koostisosad
- 300 g täisteraspagette
- 300 g hakkliha
- 1 tk suvikõrvitsat riivituna
- 0,5-1 tl Maggi küüslaugugraanuleid
- 1 pk Maggi bolognese kastmesegu
- 2,5 dl vett
- 100 g parmesani riivituna või laastudena
- värsket basiilikut
- värskelt jahvatatud musta pipart
- õli praadimiseks
Valmistamine
- Kuumuta pannil veidi õli ja prae hakkliha, kuni see hakkab värvust
muutma. Lisa pannile Lisa riivitud suvikõrvits ja prae koos hakklihaga
läbi. Kalla pannile bolognese kastme segu ja vesi, sega läbi ja lase keema
tõusta. Kata pann kaanega ja hauta vaiksel kuumusel 8-10 minutit. Samal ajal kui kaste podiseb,
keeda ka spagette soolaga maitsestatud vees. Kurna sõelal ja tõsta veidi
pastakeeduvett kõrvale. Seda võid kasutada siis, kui spagetid liialt kastet
sisse tõmbavad ja spagetid liiga kuivaks muutuvad. Tõsta taldrikule spagette ja
kastet, puista peale parmesani juustu ja basiilikut. Serveeri kohe
Postitus sündis koostöös Maggiga.
Vasta