Sügis on tüürinud just niikaugele, et suurem osa saagist on kõik juba korjatud ning maast üles võetud. Mõned taliõunad peavad veel lehtedeta puudel vapralt vastu ja miinuskraade trotsiv lehtkapsas rohetab ka vapralt peenralt vastu, aga üldjoontes on siiski sellel saagihooajal joon all ja kuldkollased kõrvitsad ilusti kapi otsa ritta laotud. Ja nüüd tuleb hakata taas ideid ammutama, mida nendest kõrvitsatest küll teha võiks.

Eelseisva sügisese pühapäevahommiku eel oleks üheks soovituseks kõrvitsat koos jogurti ja toortatrajahuga pannkoogis kokku sättida. Tulemuseks on kuldkollased kohevad pätsikesed, mida tänu lisatud kõrvitsale ja toortatrajahule võib julgelt ka igati tervislikuks valikuks tituleerida. Ja maitsvad on nad ka. Eriti mõnusad mõne särtsaka hapuka moosiga või siis hoopis meega – kes mida armastab. Kõige aeganõudvam nende pannkookide juures on kõrvitsapüree valmistamine. See nõuab lihtsalt veidi aega, et kõrvits jõuaks ahjuks pehmeneda, et temast saaks püree teha. Peale seda on kõik juba kokkusegamise ja valmisküpsetamise vaev. Kõrvitsapüree võid eelmisel päeval julgelt valmis teha ja kohe suuremas koguses. Nii saad järgmisel päeval teha nii kõrvitsapannkooke kui ka siidist kõrvitsasuppi, mis on minu üheks kindlaks supilemmikuks. Ikka koos ingveri ja kookospiimaga või siis hoopis rammusa koorega siidine kuldne supp.

Aga pannkookide juurde tagasi tulles tuleb ainult nentida, et kadusid need taldrikult kiirelt ja kuigi mu lastele meeldivad rohkem suured õhukesed pannkoogid, ei taibanud keegi virisemagi hakata nende kuldkollaste pontšakate pannkookide peale. Ja mina ei hakanud mainima, et tegelikult olid need igati tervislikud veel lisaks ka. Sest kui ema hakkab tervislikust toidust rääkima, siis on see iga lapse jaoks alati väga kahtlustäratav jutt 🙂 Need pannkoogid ei tekitanud aga sööjates vähimatki kahtlust.

Kuldsed kõrvitsapannkoogid jogurti ja tatrajahuga

Aeg kokku 30 minutes
Portsjonit 4 inimesele

Koostisosad

  • 200 g kõrvitsapüreed
  • 2 dl maitsestamata jogurtit
  • 2 sl sidrunimahla
  • 2 sl roosuhkrut rafineerimata
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 muna
  • 160 g toortatrajahu RemedyWay
  • 0,5 tl soodat
  • näpuotsaga soola
  • praadimiseks õli

Valmistamine

  • Kõrvitsapüree jaoks tükelda kõrvits viiludeks ja rösti siis 200 kraadises ahjus umbkaudu pool tundi. Puhasta koorest ja sisused ning püreesta kõrvitsa viljaliha. Mõõda välja 200 g püreed. Võid püree ka varem valmis teha.
  • Lisa kõrvitsapüreele jogurt, sidrunimahl ja roosuhkur, vanillisuhkur ning lahktiklopitud munad. Sega läbi. Sega omavahel läbi jahu, sooda ja sool ja lisa siis kuivaineid muna-kõrvitsasegule. Sega läbi.
  • Kuumuta pannil õli. Prae pannkooke mõlemalt poolt kuni need on kuldsed ja krõbedad. Serveerides puista pannkoogid üle tuhksuhkruga ja paku juurde hapukat moosi või hapusid marju.

Postitus sündis koostöös RemedyWay´ga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.