Pole lihtsamat moodust oma keha töökorras hoida ja viirushaigusi ennetada, kui hoolitseda selle eest, et igapäevases toidus oleks piisavalt vitamiine. Meie toidulauale peaksid kuuluma erinevad värvilised puu- ja köögiviljad ja mida suurem on nende variatiivsus, seda parem, sest erinevad viljad sisaldavad erinevaid vitamiine.

Hetkel on parasjagu hurmaa, viinamarjade ja granaatõunte hooaeg. Need viljad on täisküpsed ning seega magusad ja mahlased. Seetõttu tasuks neid evilju süüa igapäevaselt ja erinevaid puuvilju ning marju omavahel kombineerides.

Üheks nutikaks nipiks on valmistada puuviljasalatit, mille maitseid saab siis mõnusaks koosluseks tuunida laimimahla, õhetava mündi ja magusa mee toel. Sellist puuviljasalatit sobib süüa niisama või lisada soovi korral kas siis jogurtit, kohupiima või jäätist. Mõnus ja maitsev on see igal juhul. Siia salatisse sobib kombineerida erinevaid hooajalisi vilju – lisaks neile, mis siin retseptis toodud ka õuna, pirni, banaani, melonit, apelsini, greipi, arbuusi, jõhvikaid, pohli, maasikaid, vaarikaid või muud meelepärast.

Puuviljasalat viinamarjade, hurmaa, mee ja mündiga

Aeg kokku 10 minutes
Portsjonit 1

Koostisosad

  • 1 tk hurmaa tükeldatuna
  • 200 g tumedaid viinamarju seemned eemaldatud
  • 1 tk suurem kiivi tükeldatuna
  • Poole granaatõuna seemned
  • 1 laimi mahl
  • 1-2 sl vedelat mett
  • Värsket münti hakituna

Valmistamine

  • Tõsta kaussi tükeldatud hurmaa, viinamarjad, kiivi ja granaatõunaseemned. Lisa ka hakitud münt. Sega omavahel laimimahl ja mesi. Kalla kaste puuviljadele, sega läbi ja serveeri kohe.

Postitus sündis koostöös Barboraga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.