Hamburgeri järgi vahel kohe isutab. Midagi müstilist on selles saia, pihvi, mahlase kastme ja köögiviljasalati koosluses, mis ikka ja jälle selle järele neelatama paneb. Ei pea vist mainima, et eriti suured hamburgerisõbrad kipuvad olema lapsed. Sellesama hamburgeriihaluse valguses saab pisut laste menüüd ka tervislikumaks tuunida, kui tavapärase lihast valmistatud pihvi asemel sättida hamburgerisaia vahele hoopis Marta Kulinaaria taimne pihv. Pole vist kellelegi saladuseks, et üldiselt kiputakse meil liiga palju liha ja liiga vähe köögivilja sööma. Viimane väide puudutab eriti lapsi. Sel puhul ongi hea taimse pihviga hamburgerit valmistada. Minu isiklik kogemus nii oma laste kui ka nende sõpradega näitab, et ära süüakse need väga hea meelega ja keegi ei kirtsuta nina köögiviljapihvi peale. Mahlasemaks võid hamburgerit muuta aga maitseküllase hummusega. Marta Kulinaaria valikus on mitu erineva maitsega väga mõnusat pihvi, mida annab hamburgerisaia vahele sättida. Soovi korral lisa veel kas tavalist või taimset juustu, mahlasust võid lisada erinevate hummustega või siis klassikaliste hamburgerikastmetega. Lase oma fantaasial ja maitselemmikutel särada ja maitsemeeli hellitada!

Esiplaani olev kuldkollane hummus on minu üks lemmikuid ehk Marta Kulinaaria porgandi-apelsini hummus

Toekas hamburger taimse pihvi ja hummusega

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

 • 2 hamburgerisaia
 • 2 Marta Kulinaaria taimset pihvi
 • 2 viilu juustu taimse burgeri puhul asenda taimse juustuga
 • Hummust Marta Kulinaaria valikust
 • Salatilehti
 • Tomativiile
 • Sibularattaid
 • Tavalist või taimset majoneesi

Valmistamine

 • Prae pannil keskmisel kuumusel väheses õlis taimseid pihve mõlemalt poolt. Kui oled pihvi ümber keeranud, võid sinna peale sättida juustuviilu. Nii sulab see mõnusalt pannil koos pihviga.
  Rösti kas rösteris või ahjus hamburgerisaiad krõbedaks. Määri mõlemale saiapoolele majoneesi. Säti alumisele saiapoolikule salatirohelist, sinna peale säti taimne burger koos juustuga. Sinna peale tõsta tomativiil ja sibularattad. Lisa veel paar rammusat lusikatäit hummust ja suru ülemine saiapool alumise poole peale. Serveeri kohe.
Siin on näha, kuivõrd rikkalik on Marta Kulinaaria valik. Mõnusaid tooteid leiavad nii veganid, taimetoitlased kui ka omnivoorid.

Postitus sündis koostöös Marta Kulinaariaga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.