Kes siis pitsat ei armastaks, eksole! Kui aga parasjagu ei ole võimalik klassikalist pärmitainast pitsat valmistada, siis väga lihtsaks ja maitsvaks asenduseks on tortiljapitsa. Pitsapõhja rollis ongi siin õhuke tortilja, millele saab siis lisandeid vastavalt oma eelistustele sättida.

Sellel tortiljapitsal saavad kokku vürtsikas Oskari piprasalaami, mahlane paprika ja punane sibul, rammus juust ja soolakaid maitselaike aitavad tekitada oliivid. Tulemuseks on väga maitsev ja mõnus pitsa, mis kaob laualt loetud minutitega.

Minul oli seda pitsat valmistades ja pere noorimale lapsele pakkudes veel meeldivaks kõrvalsaaduseks see, et seni paprikat söömast keeldunud laps suutis seda maitsvat kooslust maitstes oma paprikapelgusest üle saada. Kui alguses sokutasin talle paprikarõngastega pitsat kokkuvoldituna ja “unustades” paprikat mainimata, siis lisa võttes sain juba kapist välja tulla ja täistõe avaldada. Sõi isukalt edasi ja üks eelarvamustel tuginev köögiviljapõlgus sai jälle ületatud. Proovi sa muidu köögiviljade kasulikkuse üle varateismelisega vaielda. Juba ette kaotatud lahing 🙂

Särtsakas tortillapitsa piprasalaami, paprika ja sibulaga

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 4 tortiljat
  • 3 dl juustu riivituna
  • 100 g Oskari piprasalaamit
  • 1 punane paprika viilutatuna
  • 1 punane sibul poolratastena
  • Oliive tükeldatuna
  • Tomatikastet või tomatisalsat
  • Pitsamaitseainet või värsket punet

Valmistamine

  • Määri tomatikastet või -salsat tortiljapõhjadele. Kata see siis riivitud juustu, salaamiviilude, paprika ja sibulaga. Jaota peale veel oliive, maitsesta pitsamaitseaine või värske punega. Tõsta ahjuplaadile ja küpseta 220 kraadini kuumutatud ahjus umbes 7 minutit või kuni juust on sulanud ja pitsa hakkab kergelt pruunistuma. Serveeri kohe ja paku juurde värsket salatit või siis hoopis särtsakat adžikat, mis sinna kooslusesse ka imehästi sobib.

Postitus sündis koostöös Oskar Lihatööstusega.

 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.