Meie iga-aastase suvemenüü pea kohustuslikuks salatiks on saanud Nizza salat ehk Salade Niçoise. Või no tegelikult selle salati kodustatud ja lihtsustatud variant, kus leiavad oma koha suvised viljad ja oma kanade munad. Originaalretseptist on ta küll pisut erinev, kuid kohustuslikeks komponentideks on hea tuunikala, muna, värsked kartulid ja aedoad. Täiesti ajatu ja alati maitsemeeli hellitav kooslus. Parim suvemagusate köögiviljadega!

Sellest salatist on üsna kerge sõltuvusse jääda, sest siin saavad kokku suurepäraselt kokku sobituvad maitsed. Rohelisele salatile laotatuna, maitseks veel mõnus salatikaste ja… no viib keele alla. Mulle meeldib kartuli lisada veel pannil krõbedaks praetuna. Nii on salati koosmaitse veel rikkalikum ja mõnusam. Salat ise sel moel muidugi ka veel toitvam 😉

Nizza salat tuunikalaga

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 1 Rooma salati pea
  • 300 g keedetud noori kartuleid
  • 100 g aedube 4-5 minutit keedetud ja külma vee all jahutatud
  • 200 g kirsstomateid poolitatuna
  • 2 väikest kurki viilutatuna
  • 200 g tuunikala konservi õlis
  • 1 punane sibul õhukeste poolratastena
  • Õli praadimiseks
  • Salatikaste:
  • 1 tl Dijoni sinepit
  • 1 tl mett
  • 2 sl sidrunimahla või valge veini äädikat
  • 0,5 dl oliiviõli
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Sega esmalt kokku salatikastme ained. Võid kõik ained kaanega purki kokku tõsta ja purki seni loksutada, kuni kaste pakseneb ehk emulgeerub.
  • Kuumuta pannil veidi õli ja prae kartulid kuldseks. Maitsesta soolaga ja tõsta kõrvale.
  • Tõsta salatitaldrikule väiksemaks rebitud salatilehed. Lisa kuldseks praetud kartulid, tomatid, kurk, sibul, oad ja tuunikala. Nirista salatile kaste ja viimistle paari keeru värskelt jahvatatud musta pipraga. Serveeri kohe.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.