Grillihooaeg on käes ja suviste aiapidude lahutamatuks osaks on ka grillil hõõguvad söed ja grillrestidele küpsema sätitud erinev kraam. Kui on soov midagi maitsvat ja lihtsat grillile sättida, võib proovida teha ameerikapärase pisut suitsuse maitsestusega kanakintsusid. Põhitegijaks on siin marinaadis Maggi BBQ grillikaste röstitud suhkrusiirupiga, mis on ühtaegu nii kergelt suitsune ja magusa karamellise maitsega kaste. Selline maitsekombinatsioon sobib hästi nii kana- kui ka sealihaga, seega võid edukalt sama marinaadi sisse ka sealiha panna.

Grillitud kanakintsud BBQ marinaadis

Küpsetusaeg 20 minutes
Marineerimiseks vajalik aeg 2 hours
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 6 kondita ja nahata kanakintsu
  • 4 sl Maggi BBQ kastet
  • 1 sl vedelat mett või suhkrusiirupit
  • 2-3 küüslauguküünt hakituna
  • 0,5-1 tl tšillihelbeid või jahvatatud tšillit soovi korral
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Sega marinaadiained ehk BBQ kaste, mesi või siirup, küüslauk ja tšillihelbed. Maitsesta marinaad vajadusel soola ja pipraga ning tõsta siis kanakintsud marinaadi sisse paariks tunniks kuni üle öö. Grilli kuumal grillil mõlemalt poolt kuni liha on läbi küpsenud ja marinaad parajalt karamellistunud. Küpsemise ajal võid liha marinaadiga pintseldada.

Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.