Kui esmapilgul tundub, et pelmeenid on juba valmistoode, mis tuleb lihtsalt kas vees keetes, friteerides või pannil valmis teha, siis tegelikult leiab ka pelmeenide serveerimiseks mitmeid nutikaid mooduseid. Loomulikult on kõige lihtsam pelmeene lihtsalt keeta ja siis hapukoore ja maitserohelisega serveerida, samas on võimalik pelmeenidele ka pisut lisamaitset anda.

Esiplaanil on tomatikastmes pelmeenid, taustal või, veiniäädika ja tilliga pelmeenid. Mõlemad omal moel väga maitsvad

Siin postituses on kirjeldatud kaht hästi lihtsat moodust, milles üks järgib tomatiga pastaroa loogikat. Pasta asemel on siin lihtsalt pelmeenid, mis on tomatikastmega segatud ja millele on lisatud riivitud juustu, basiilikut ja soovi korral ka oliiviõli. Sellisel moel võib serveerida nii keedetud kui ka potikleepsude moel valmistatud pelmeene. Tomatikastmeks võid kasutada oma lemmikut tomatikastet, olgu see siis ise pannil podistades kokku keedetud või siis hoopis poest valmiskujul ostetud tomatikaste. Minu suurteks lemmikuteks on Rand&Rossi tomatikastmed, mis on tõeline tomatikastmete tippklass oma maitsepuhtuse poolest. Peale nende leidmist ei olegi nagu endal enam põhjust tomatikastet keetma hakata.

Pelmeenideks on Thormi täistaimsed pelmeenid vahemerelise maitsestusega. Väga mõnus uudistoode!

Teine nutikas moodus pärineb Vene köögist ja tähendab seda, et keedetud pelmeenid kurnatakse ja valatakse üle siis sulavõiga segatud veiniäädika ja tilliga. Väga lihtne ja ülihästi pelmeenidele sobiv kaste. Sellistele pelmeenidele paku juurde hapukoort. 

Sulavõi, veiniäädika ja tilliga pelmeenid. Nii lihtne ja nii hea!

Mõlema toidu puhul sai kasutatud Thormi uusi vahemerelise maitsestusega pelmeene. Hästi mõnusa maheda maitsega mahlased ja täistaimsed pelmeenid. Kui tahad neid valmistada täistaimsena, siis kasuta asenda juust taimse juustuga või kasuta maitsepärmi, samamoodi kasuta sulavõi asemel veganitele sobivat või asendajat või hoopis oliiviõli ja hapukoore asemel mõnd taimset asendust.

Potstickersite või potikleepsu meetodi kohta vaata SEDA videot ehk siis põhimõte on selles, et esmalt pruunista pelmeenid ühelt poolt õlis kuldpruuniks ja siis auruta vett lisades kaane all mõne minuti jooksul.

Tomatikastmes vahemerelise maitsega pelmeenid basiiliku ja parmesaniga

Aeg kokku 13 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 1 pakk Thormi vahemerelise maitsestusega taimevalgu pelmeene
  • 200-300 g meelepärast tomatikastet nt Rand&Rossi tomatikastmeid
  • 70 g parmesani juustu
  • Värkset basiilikut
  • Oliiviõli
  • Värskelt jahvatatud musta pipart
  • Keeda Thormi pelmeenid või prae nei

Valmistamine

  • Keeda Thormi pelmeenid või prae neid potstickersite meetodil. Keetmiseks kulub ca 7 minutit ja keeda kindlasti soolaga maitsestud vees. Kurna.
  • Kuumuta tomatikaste pannil või kastrulis ja laota taldrikule. Säti sinna peale Thormi pelmeenid, lisa riivitud juustu või taimse versiooni puhul taimset juustasendajat või maitsepärmi. Rebi juurde basiilikut ja nirista üle oliiviõliga. Viimistle paari keeru värskelt jahvatatud musta pipraga. Serveeri kohe.

Võikastmes Thormi vahemerelise maitsega pelmeenid

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 1 pakk Thormi vahemerelise maitsestusega pelmeene taimevalguga
  • 50 g võid
  • 2 sl veiniäädikat
  • Rohkelt hakitud tilli
  • Serveerimiseks hapukoort

Valmistamine

  • Keeda Thormi pelmeene soolaga maitsestatud vees 7 minutit. Kurna. Sulata või ja seda see siis veiniäädika ja hakitud tilliga. Kalla saadud võikastmega pelmeenid üle ja tõsta kaussidesse. Serveeri kohe ja paku juurde hapukoort. Täistaimse variandi puhul kasuta veganitele sobivat või ja hapukoore asendajat. Tilli asemel võid kasutada ka hakitud rohelist sibulat.

Seega, pelmeenitegu see on imelihtne! Ja soovitan soojalt ära proovida taimevalgu täidisega pelmeenid. Sobivad suurepäraselt ka kõigesööjatele, sest need on lihtsalt….nii head!

Postitus sündis koostöös Thormiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.